Lewandowski: twaalf goals in vier matchen, Bayern raast door

Zijn we op weg naar de saaiste Bundesliga-jaargang ooit? Bayern München vernederde vandaag in eigen stadion Borussia Dortmund, de tweede in de stand, met 5-1. De ploeg van Pep Guardiola heeft nu al 7 punten voorsprong na acht speeldagen.

Er is de laatste tijd niets te doen aan de geoliede aanvalsmachine van Bayern. Na 35 minuten had Thomas Müller al twee keer gescoord, waarvan één vanop de stip. En tot dan toe was Robert Lewandowski zelfs nog niet in actie geschoten.

Aubameyang milderde tot 2-1, maar na de rust schoot de Pool in actie. De tweede helft was één minuut oud of hij had zijn elfde in vier wedstrijden tegen de netten gelegd. En een dikke tien minuten later werden dat er twaalf in vier matchen.

Doelpuntensaldo: 28-4

Götze dikte de statistieken van de landskampioen nog wat aan: 28 gescoorde doelpunten in acht wedstrijden, slechts vier tegen. En goed voor 24 op 24 en reeds een voorsprong van zeven punten op Borussia en acht op Schalke, dat eveneens verloor.