Overzicht Serie A: AS Roma haalt uit op Sicilië, Inter verliest punten

Na het verlies van vorige week thuis tegen Fiorentina kon Inter ook dit weekend niet winnen. Op Palermo bleef het steken op 1-1. Fiorentina kan dus straks nog weglopen. AS Roma, met Nainggolan in de basis, haalde het met 2-4 op het veld van Palermo.

Sampdoria - Internazionale 1-1

Inter won vijf keer op rij, maar laat de laatste weken van zijn pluimen. Soriano, Joaquin en ex-Buffalo Ervin Zukanovic misten in de eerste helft de kansen om Sampdoria op voorsprong te brengen. Vooral de misser van Joaquin was schrijnend, want voor open doel kon hij niet binnentikken.

Maar na de rust was het wel raak. Muriel maakte de 1-0, maar miste twintig minuten later de 2-0. En dat brak Sampdoria zuur op, want ex-Bruggeling Perisic moest een voorzet van Icardi slechts binnenlopen.

Palermo - AS Roma 2-4

Al na twee minuten stond Roma op voorsprong toen Pjanic een mooie één-twee afrondde. Florenzi, die de assist op Pjanic afleverde, zorgde zelf voor de 0-2. Gervinho maakte er nog voor rust 0-3 van en wedstrijd gespeeld.

Nainggolan zag nog een kans gekeerd door de doelman en aan de overkant kon Gilardino wel scoren. Palermo drong aan en Gonzalez kon zelfs de aansluitingstreffer scoren, maar Gervinho ontnam hen elke hoop.