Wales feest ondanks nederlaag, Turken dompelen Nederland in rouw

Caroline Tonnelier
| 20 reacties
Wales feest ondanks nederlaag, Turken dompelen Nederland in rouw
Foto: © photonews

Wales hoopte zich net als België vandaag te verzekeren van de kwalificatie. De opdracht was duidelijk: minstens een punt halen bij Bosnië. Dat lukte niet, maar Bale en co kregen hulp uit Cyprus.

Groep B

België op weg naar de groepswinst: zoveel is duidelijk in groep B. Wales slaagde er immers niet in punten te pakken in Bosnië. In de 71e minuut opende Djuric de score en in de slotminuut nam Ibisevic alle twijfel weg. Toch zijn de Welshmen zeker van de historische kwalificatie voor het EK, door de nederlaag van Israël.

De strijd om plaats drie is intussen weer ongemeen spannend. Israël leed immers een verrassende thuisnederlaag tegen Cyprus: 1-2 werd het daar. Zo staat Bosnië plots derde, met een punt voorsprong op Israël en twee op Cyprus.

Groep A

Nederland deed eerder al wat het moest doen: winnen tegen Kazachstan. Onze noorderburen keken echter met een bang hart naar het duel tussen Tsjechië en Turkije. Dat liep niet goed af voor Oranje: Turkije won immers, waardoor het EK nu ver weg lijkt voor Nederland. Turkije is nu derde en heeft in de wedstrijd tegen IJsland, dat reeds gekwalificeerd is, zijn lot in eigen handen.

Groep H

Ook nog een wedstrijd in groep H. Daar hoopt Kroatië nog op rechtstreekse kwalificatie, met wat hulp van de Italiaanse buren. Als Italië wint van Noorwegen en Kroatië zich niet laat verrassen door Malta, dan pakken de Kroaten de tweede plaats.

Tegen Bulgarije wonnen Modric en co met duidelijke 3-0 cijfers. Perisic zorgde al snel voor de oepningstreffer en daarna dreven Rakitic en Kalinic de score verder op. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties