Ryan geeft Spaanse media een crash-course 'AA Gent': "Depoitre is de Negredo van Gent, maar steviger"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Ryan geeft Spaanse media een crash-course 'AA Gent': "Depoitre is de Negredo van Gent, maar steviger"
Foto: © photonews

Mathew Ryan is een veelgevraagde interviewee dezer dagen. Voor de Spaanse media fileert hij het AA Gent dat het morgen in Mestalla opneemt tegen zijn Valencia.

Sander De Graeve in Valencia

Wanneer je de regionale krant Levante openslaat, kan je er niet naast kijken. Mathew Ryan krijgt de volle twee pagina's de tijd om het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck wat bekender te maken in de derde grootste stad van het land.

"Gent heeft vertrouwen en komt om te winnen", luidt de kop van het stuk. "Het is een hecht blok, ze weten hoe ze moeten samen spelen en strijden. Het wordt niet makkelijk om goals te scoren tegen deze tegenstander", aldus Ryan.

De voormalige goalie gaat ook in detail bij enkele sleutelspelers. "Danijel Milicevic is de meest belangrijke speler, hij heeft vista en een uitstekende vrije trap. Depoitre is een klassieke negen, hij kaatst goed en is sterk. Je kan hem vergelijken met Negredo, maar steviger."

Gent heeft jeugdige spelers met kwaliteit én toch al wat ervaring, ondanks hun leeftijd

-Mathew Ryan

"Kums scoorde al zes goals in elf matchen, als verdedigende middenvelder. Hij is heel intelligent en weet zich uitstekend te positioneren", gaat Ryan verder. "Verder heb je nog Sels, Raman, Simon, Foket en Dejaegere. Ze zijn jong, hebben kwaliteit en toch al wat ervaring."

Ryan weet wat Valencia te doen staat. "We mogen hen niet in het spel laten komen. We moeten ze intimideren vanaf minuut één en tonen dat ze tegen een grote ploeg spelen. Als zij eerst zouden scoren, zal het héél moeilijk worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties