Barcelona neemt het op voor zijn fans

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Barcelona neemt het op voor zijn fans
Foto: © Photonews

De fans van FC Barcelona hebben de reputatie zich behoorlijk voorbeeldig te gedragen. Toch kreeg de Catalaanse club een boete van 40 000 euro opgelegd omwille van een actie van de supporters.

De Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd is uiteraard een erg actueel thema in de regio en dat was ook te zien tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Omwille van de aanwezigheid van Catalaanse onafhankelijkheidsvlaggen kreeg de club een boete van de UEFA.

Jordi Mestre, vice-voorzitter van FC Barcelona, neemt het op voor de supporters. "We zullen onze leden en fans nooit zeggen dat ze hun mening niet mogen uiten. We hebben altijd erg respectvolle en voorbeeldige fans gehad", zo kunnen we lezen op de website van de club.

"We zullen strijden tot het einde"

De beslissing van de UEFA kan dan ook op weinig begrip rekenen. "We zullen in beroep gaan en als we nodig nemen we gerechtelijke stappen. We zullen strijden tot het einde en we begrijpen niet waarom de UEFA ons op deze manier behandelt voor iets dat niets met geweld te maken heeft."

De UEFA verbiedt uitdrukkelijk politieke boodschappen tijdens voetbalwedstrijden. Barcelona kreeg ook na de Champions League-finale al een boete omwille van dezelfde reden.

 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties