Dit goudhaantje van KRC Genk (én City) verdient een volwaardige kans!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 5 reacties
Dit goudhaantje van KRC Genk (én City) verdient een volwaardige kans!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes vroeg én kreeg gisteren een antwoord van KRC Genk, maar dat was niet genoeg om iets te rapen bij KV Oostende. Al zagen wij wel één groot lichtpunt: Enes Ünal.

KRC Genk leek de wedstrijd in de eerste helft onder controle te hebben. De Limburgers kregen dan wel geen kansen - man, wat is de onmacht van Igor De Camargo bij momenten erg - maar de strijdlust en de intensiteit waren er wel.

"Dat was het grote verschil met de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Royal Mouscron Péruwelz", zag ook Peter Maes. "Ik vroeg en kreeg een reactie van mijn jongens. Het is alleen jammer dat we er niets mee kopen."

De strijd leek bij de rust gestreden. Geen kat geloofde dat de Smurfen de 2-0-achterstand nog zouden ophalen. Gohi Bi Cyriac zorgde uiteindelijk voor een Limburgs drama, maar wij willen Enes Ünal toch een pluim geven. 

De 18-jarige Turk viel in bij de rust, scoorde in minuut 46 én was verder nog 44 minuten een constante dreiging voor de West-Vlaamse defensie. Wat een verschil met De Camargo, die naar de flank moest uitwijken en daar eigenlijk ook maar stond te schilderen. 

Peter, smijt hem tegen Sporting Lokeren voor de leeuwen!

"Ik had op training al het gevoel dat Enes aan het groeien is", vertelt Peter Maes over de huurling van Manchester City. "Het probleem is dat hij eigenlijk nog niet klaar is. Op fysiek vlak is er nog heel wat werk voor de boeg."

Maar toch, Peter. Neem een risico en smijt Ünal tegen het twijfelende Sporting Lokeren in de basis. De Cristal Arena zal er geen spijt van hebben. Én KRC Genk heeft er dit seizoen meteen een goudhaantje bij. Alleen jammer van die stempel: 'huurling'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties