De U17 hebben geen Hazard, wie breekt door? "Ze worden te snel bestempeld als talent"

De U17 hebben geen Hazard, wie breekt door? "Ze worden te snel bestempeld als talent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De U17 hebben de kwartfinales op het WK gehaald na winst tegen Zuid-Korea. In de lichting van Bob Browaeys zitten heel wat talenten, maar de coach zelf kan niet voorspellen wie het gaat maken. Dan was het makkelijker op het vorige WK, toen hij ene Eden Hazard rondlopen had.

"Om wereldkampioen te worden, heb je een goeie ploeg nodig", aldus Browaeys. "Maar je kan nu niet voorspellen wie er gaat doorbreken. Onmogelijk! Het is vooral de speler zelf die dit WK moet gebruiken om zich maximaal te ontwikkelen, zelf al spelen ze niet."

"Ik hoop dat ik iedereen speeltijd kan geven, maar dat kan ik niet beloven. Maar het moet een motivatie zijn voor die jongens om toch profvoetballer te willen worden."

Ik heb nu geen Eden Hazard

Bob Browaeys

Op het vorige WK van 2007 had Browaeys jongens als Eden Hazard en Christian Benteke in zijn groep. Jongens die er bovenuit steken, ziet hij nu niet, maar... "In de breedte zijn we sterker. Hazard was op dat moment al super, maar Benteke stak er ook niet bovenuit."

"Het jaar daarvoor speelde hij nog in provinciale. Je zag wel dat hij potentieel had. Je kon toen onmogelijk voorspellen dat hij het zo ver ging schoppen. Nu heb ik een groep waarin er heel weinig verschil is tussen de spelers onderling. Dat is onze sterkte", aldus Browaeys.

De laatste stap is de moeilijkste

Bob Browaeys

Dat Browaeys niet kan voorspellen wie het gaat maken, heeft ook met de leeftijd te maken. "Ze zitten heel dichtbij volwassenenvoetbal, maar de laatste stap is de moeilijkste. Dit wordt bepaald door enorm veel factoren: de speler zelf, maar ook de omgeving waarin hij terecht komt."

"Ze zitten nu allemaal bij profclubs. Gaan ze daar genoeg speelkansen krijgen richting eerste elftal? Verzorgen ze zich? Ze worden ook te snel bestempeld als talent. Als ze iets hebben van 'ik ben de beste want ik ga mee naar het WK' loopt het ook nog verkeerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties