Op deze posities zal Gent zich in januari gevoelig versterken

Timothy Collard Sander De Graeve
Timothy Collard en Sander De Graeve
| 28 reacties
Op deze posities zal Gent zich in januari gevoelig versterken
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck maakte tijdens de voorbije weken meer dan eens duidelijk dat hij meer concurrentie wil binnen zijn huidige spelersgroep. De kwaliteit van de invallers is niet van die aard dat de trainer van KAA Gent makkelijk kan roteren. En dus is versterking een must.

“We zullen drie à vier gerichte transfers doen in januari”, liet manager Michel Louwagie al optekenen. Maar op welke posities moet er nu precies versterking komen bij de Buffalo’s? Wij zetten het even op een rijtje.

Gent zkt. ... Minstens 1 centrale middenvelder

Gent heeft allereerst nood aan een extra centrale middenvelder die de nodige adelbrieven kan voorleggen. Met Kums en Neto beschikt de kampioen over twee jongens die op een hoog niveau presteren, maar verder zijn er weinig valabele alternatieven. Minstens één extra centrale middenvelder is een must.

Gent zkt. ... Een back-up voor Foket

Voorts zal Louwagie ook op zoek moeten naar een back-up voor Thomas Foket. Zomeraanwinst Elhamed is nog een hele poos uit de roulatie met een blessure aan het schaambeen.

Gent zkt. ... Een creatieve winger

Over naar het aanvallende compartiment dan. Want ook daar mag er wel iets bij. Zo is een creatieve winger zeer welkom voor Vanhaezebrouck. Natuurlijk gelooft hij nog in Moses Simon, maar zolang die zijn oude vorm niet opnieuw beet heeft, moet het gevaar wel van iemand anders komen. Misschien van een nieuwe winger?

Gent zkt. ... Een concurrent/opvolger voor Depoitre

De laatste positie die we aanhalen, is die van diepe spits. Laurent Depoitre speelde dit seizoen al heel wat minuten, maar ook hij is stilaan toe aan wat rust. Bovendien moet er rekening gehouden worden met het feit dat hij na dit seizoen mogelijk vertrekt.

Anticiperen en een competitieve concurrent binnen hengelen, zou dan ook mooi meegenomen zijn. Al kan die concurrent ook in de eigen rangen gevonden worden met Kalifa Coulibaly. Vanhaezebrouck liet zich deze week namelijk ontvallen dat hij de van Charleroi overgekomen spits meer kansen zal gunnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties