Is dit de reden waarom Harbaoui naar Sporting Lokeren kwam?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Is dit de reden waarom Harbaoui naar Sporting Lokeren kwam?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is voorlopig nog niet helemaal duidelijk wanneer hij speelgerechtigd zal zijn, maar Hamdi Harbaoui is dé man die Sporting Lokeren straks naar veilige oorden moet loodsen met zijn goals. Hij is terug op Daknam, met dank aan Georges Leekens?

Tijdens zijn voorstelling als nieuwe coach van Lokeren, had Leekens het ook kort over Harbaoui. De ervaren oefenmeester koos zijn woorden voorzichtig uit, maar stak zijn bewondering voor Harbaoui niet onder stoelen of banken.

We keren nog even terug naar die persconferentie en de woorden van Leekens:

“Hamdi… Dat is de beste spits van Tunesië. Ik wilde hem, toen ik bondscoach was bij Tunesië, terug bij de nationale ploeg halen. Er waren echter wat complicaties. Zo was er een conflict tussen de bond en Hamdi en daarom mocht ik hem niet oproepen.”

“Op dat moment heb ik dan ook mijn conclusies getrokken. (Leekens vertrok niet veel later bij Tunesië, nvdr.) Ik ben erg blij dat ik hem hier wel in mijn ploeg heb.”

In eerste instantie leek Lokeren niet bij machte om Harbaoui terug te halen – geen enkele Belgische club overigens. Maar de spits stelde zich positief op tijdens de onderhandelingen, zo viel te horen bij de club.

Was Leekens de reden achter de komst van Harbaoui of omgekeerd?

Of zat Leekens er misschien voor iets tussen? Maakte Mac The Knife de Tunesische goalgetter warm voor een terugkeer naar Lokeren? Of drong Leekens er tijdens zijn eerste contacten met Roger Lambrecht op aan om Harbaoui terug naar Daknam te halen?

We zullen er wellicht geen sluitend antwoord op krijgen, maar de verschillende opties zijn allemaal best mogelijk. Nu rest er Lokeren nog één iets: Harbaoui speelgerechtigd krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties