Raman stelt doelen bij: "Topschutter wordt moeilijk, mijn eigen schuld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 7 reacties
Raman stelt doelen bij: "Topschutter wordt moeilijk, mijn eigen schuld"
Foto: © photonews

Voor Benito Raman was vorig seizoen het moment van de grote doorbraak. De kwieke spits maakte heel wat minuten in het Gentse kampioenenteam en werd populairder dan ooit. Dit seizoen loopt het vooralsnog minder goed.

Een uitspraak die Raman blijft achtervolgen, is die dat hij 26 goals wou maken. Hetzelfde cijfer staat op zijn rug. Voorlopig zit de spits aan twee goals. “Zo heb ik dat nooit gezegd. Die 26 staat voor een belangrijke datum voor mij en mijn vriendin.”

Toch is hij bezig met zijn statistieken. “26 goals, dat lukt toch niet, maar ik wil er sowieso meer scoren dan vorig jaar. Toen had ik er acht, dus wil ik er nu meer dan tien. We hebben nog zevenentwintig competitiewedstrijden. We zien wel wat er komt.”

Ik wil niet iemand zijn die er zomaar tussen loopt, ik wil belangrijk zijn

“Als ik er dit jaar negen scoor, ga ik toch niet helemaal tevreden zijn. Het doel was om topschutter te worden, maar dat is door mezelf een beetje afgeremd", slaat Raman mea culpa. "Ik wil niet iemand zijn die er zomaar tussen loopt, ik wil belangrijk zijn.”

Dat lukte op Lokeren met die knappe goal, maar voor het overige zagen we Raman vaak op de bank. “Als je niet speelt ben je teleurgesteld en blijf je ter plaatse hangen. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer vooruitgang je boekt."

Waarmee Raman niet gezegd wil hebben dat hij op training niets leert. “Daar begint alles mee. Als je controles mist of niet scherp bent op training, ga je ook niet spelen.” Verder stelt hij de werkwijze van Vanhaezebrouck op prijs.

Hein zegt waar het op staat

-Benito Raman

“Hein zegt waar het op staat, dat heb ik nodig. Vroeger had ik een coach die zei: ‘We gaan je nog nodig hebben’, maar die me geen kansen gaf. Dat is geen goeie manier van werken. Hein zegt gewoon waarom je niet of net wel speelt.”

“Ik zit nog niet op het niveau dat ik vorig jaar haalde, maar ik ben er naartoe aan het werken. In Lokeren was het al beter. Welke redenen er zijn? In het begin van het seizoen was het mijn eigen schuld. Daarna speelde ik de ene keer wel, de andere keer niet en was het moeilijker.”

Ik viel niet altijd scherp en gretig in

-Benito Raman

Hij ziet licht aan het eind van de tunnel. “Ik heb nu de klik kunnen maken. Ik weet dat ik hard moet werken als ik niet speel. En vooral scherp én gretig invallen. Dat was dit seizoen ook niet altijd het geval en dat is de reden waarom ik wellicht minder speel.”

“Of ik mezelf in vraag stel? Neen. Ik weet wat de ploeg vorig seizoen aan mij had en wat ik aan de ploeg had. Ik stel me geen vragen waarom het minder gaat omdat ik overtuigd ben van mijn kwaliteiten. Het is makkelijker omgaan met een plaats op de bank als je weet waarom.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties