Ratko Vansimpsen heeft ervaring met streekduels: "Dat is de meest beladen derby"

Ratko Vansimpsen heeft ervaring met streekduels: "Dat is de meest beladen derby"
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk trekt als leider naar Rupel-Boom. Ratko Vansimpsen brak vorige week de ban en scoorde zijn eerste doelpunt voor de Ratten. En of dat naar meer smaakt? We vroegen het even aan de sympathieke aanvaller.

Vorig jaar was hij nog goed voor een tiental doelpunten in tweede klasse, voorlopig lukte het in derde klasse bij Beerschot-Wilrijk nog niet. Tot vorige week dus. "Dat heeft deugd gedaan, het is altijd lekker om er eentje te maken. En zeker als het dan ook nog eens de drie punten oplevert."

Gevolg: Beerschot-Wilrijk meteen naar de leiding in de stand in derde klasse B. "We wilden zo snel mogelijk aan de leiding komen in de stand, nu willen we daar zo lang mogelijk blijven staan", kon er een lachje af. "We zijn de favoriet, dat voel je ook bij de tegenstanders. Tegen ons spelen? Dat is voor hen de match van het jaar."

Die Berenboot is een fantastisch initiatief -

Zondagnamiddag volgt de derby in en tegen Boom. "Er zijn veel spelers en onze coach met een verleden bij de tegenstanders, dat maakt het extra bijzonder. Je voelt het wel dat het derbygevoel begint te leven. Ik heb zelf ook al veel derby's gespeeld, dus ik ben er klaar voor. Die Berenboot? Fantastisch initiatief!"

Vansimpsen heeft ervaring met derby's, ook in Nederland. "FC Eindhoven is het kleine broertje van PSV, dus dat leeft niet zo hard. Maar als FC Eindhoven tegen Helmond Sport speelt, dan stuift het ook", knipoogde de aanvaller. "Opnieuw scoren tegen Rupel-Boom? Laat ons hopen, ik ben blij dat de coach me vorige week vertrouwen gaf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties