"Geen signalen gekregen dat EK een doelwit zou zijn van terroristen"

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
"Geen signalen gekregen dat EK een doelwit zou zijn van terroristen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de aanslagen van vrijdagavond in de buurt van het stadion waar Frankrijk een vriendschappelijke wedstrijd afwerkte tegen Duitsland, stellen velen zich vragen over de veiligheid tijdens het EK volgend jaar. Jacques Lambert, voorzitter van het organiserend comité, reageerde op de bezorgdheid.

Van een afgelasting kan geen sprake zijn voor de man die ook onder meer het WK in 1998 in goede banen leidde. "Dat is toegeven aan de terroristen. Het risico is wel nog groter geworden", zo vertelde hij aan RTL

"Dat is toegeven aan de terroristen"

Veiligheid is dé topprioriteit voor het EK. Al was dat voordien eigenlijk ook al zo. "Het gevaar voor terrorisme is altijd als een van de grootste risico's beschouwd, al van toen we onze kandidatuur indienden. We hebben echter geen signalen gekregen dat het EK een doelwit zou zijn."

Welke maatregelen precies zullen genomen worden, wilde Lambert logischerwijze niet kwijt. Hij sprak wel over 'mogelijk minder vriendelijke' maatregelen. "Dat is dan maar zo. Voor mij is het belangrijkste dat de mensen veilig en gezond naar huis kunnen terugkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties