Hasi begrijpt paniek wel: "Mijn vrouw zat drie maanden in een kelder opgesloten"

Hasi begrijpt paniek wel: "Mijn vrouw zat drie maanden in een kelder opgesloten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De gebeurtenissen van de laatste week spelen ook dit weekend nog en in het leven van iedereen. Ook Besnik Hasi heeft er mee te maken, want de terreurdaden roepen herinneringen op bij zijn naasten.

Besnik Hasi komt immers uit een land dat nog niet zo lang geleden in oorlog verkeerde. "Ik heb het van ver meegemaakt", aldus Hasi, die toenertijd bij 1860 München speelde. "Maar mijn vrouw, die heeft het van heel nabij moeten beleven. Ze heeft drie maanden in een schuilkelder doorgebracht."

Ik hoop dat er geen flauwe plezant met bommetjes gooit - Besnik Hasi

"Dat was heel zwaar, want ik had geen nieuws. Ik begrijp de paniek bij haar dan ook wel. Zij heeft nu schrik om naar het shoppingcentrum te gaan. Ik? Nee, ik ga verder leven. Zo ben ik opgevoed. Het leven gaat verder. Het enige wat we kunnen doen. Dat en de mensen helpen."

"Ik ga me niet verstoppen. Ik maakte de oorlog in Kroatië mee, maar dit is een ander soort oorlog. Maar paniek mag niet overheersen, anders kunnen we gewoon stoppen met sport. Ik hoop dat er geen flauwe plezante bommetjes gaat werpen dit weekend, want anders zou iedereen wel eens in paniek kunnen slaan", aldus de coach.

Sommigen stuurden naar Mo Ouahbi dat zijn foto in de krant stond

Besnik Hasi

En ook bij Anderlecht zijn er jongens die de gruwelen in hun persoonlijke omgeving voelen. "Fabrice (N'Sakala) heeft twee vrienden die gewond raakten. En ja, mijn assistent, Mo Ouahbi, werd er pijnlijk mee geconfronteerd."

Ouahbi heeft immers enige gelijkenis met de terrorist Abdeslam Salah. "Sommigen stuurden hem dat zijn foto in de krant stond. Dat kan misschien grappig klinken, maar dat is het allesbehalve", zei Hasi nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties