Resultaat in Ghelamco was catastrofaal voor Lyon: "De basis voor de slechte campagne"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lyon
| 0 reacties

Lyon wil revanche nemen tegen Gent

Resultaat in Ghelamco was catastrofaal voor Lyon: "De basis voor de slechte campagne"
Foto: © photonews

Lyon had zich de uitstap naar het Gentse midden september wellicht anders voorgesteld. Zeker na de voorsprong en de vroege rode kaart van Brecht Dejaegere.

Europees ging het na het gelijkspel in Gent niet meteen van een leien dakje. Er werd zelfs geen enkele punt meer gesprokkeld door de troepen van Hubert Fournier. "Door dat gelijkspel moesten we tegen Valencia al vol voor de zege gaan", aldus de coach.

"Anders hadden we die match rustiger kunnen aanvatten", gaat Fournier verder. "Het lag vooral aan ons dat we daar niet wonnen. Als je op voorsprong komt, zó lang met een man meer speelt én een penalty mag trappen, moet je altijd winnen."

Met amper één punt uit vier wedstrijden kan Lyon toch nog voor een unicum gaan. Nooit eerder kwalificeerde een team zich nog na zo'n slechte start, maar mathematisch is het voor de Fransen nog steeds mogelijk.

"In een normaal jaar waren we al uitgeschakeld, maar we leven nog. We moeten nu foutloos blijven." Dus, voorbij Gent geraken vanavond. "We vrezen niet meteen een speler in het bijzonder, maar vooral de hele ploeg."

Hun aanvaller weegt echt op een defensie

-Hubert Fournier

"We hebben in Gent genoeg moeilijkheden gekend. Ook hun aanvaller weegt echt op een defensie. Zonder een maximum aan concentratie, organisatie en goesting zal het héél moeilijk worden." Bovendien kampt Lyon met heel wat afwezigen achterin.

"Samuel Umtiti en Christophe Jallet ontbreken. We speelden nog maar vier keer met dezelfde achterlinie en ook vanavond zal er een nieuw duo achterin staan. Ideaal is het niet", zuchtte de coach.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties