Column Eén-twee van de Week: "De gemiste kans om Napolitaanse WAG's te aanschouwen... Het zorgde voor nachtmerries!"

Redactie
| 0 reacties
Eén-twee van de Week: "De gemiste kans om Napolitaanse WAG's te aanschouwen... Het zorgde voor nachtmerries!"
Foto: © Photonews

Wesley Muyldermans is auteur van verschillende boeken, maar eet, drinkt en ademt vooral voetbal en nog eens voetbal. Wekelijks geeft hij in ‘De Eén-twee van de Week’ zijn eigenzinnige en scherpe kijk op nieuwsfeiten, weetjes, geruchten of personages die de voorbije voetbalweek gekruid hebben.

Wedstrijden zonder supporters, wedstrijden zonder bezoekende supporters en wedstrijden waarbij de aanwezige supporters bijna tot op het vel uitgekleed werden. De terreurdreiging had vorige week onze geliefkoosde balsport stevig in de greep! Iedereen stond aan de klaagmuur: de spelers omdat ze het maar niets vonden om in een leeg stadion te voetballen, de supporters omdat ze een voetbaltrip (uit of thuis) in het water zagen vallen, de clubs omdat het financieel en administratief geen lachertje was en de burgemeesters omdat ze lastige beslissingen dienden te nemen. Nu, zomaar even tussendoor, het op verplaatsing spelen zonder eigen supporters heeft alvast AA Gent, Anderlecht en Standard geen windeieren gelegd. Hopelijk, en dan denk ik vooral aan hun fans, zijn ze niet al te bijgelovig …

De terreurdreiging had afgelopen week onze geliefkoosde balsport stevig in de greep 

Want laat ons duidelijk zijn: voetbal in een leeg stadion of met een leeg bezoekersvak achter het doel, dat is hetzelfde als een café zonder bier! Maar we mogen ook niet naïef zijn en denken dat de terreurdreiging ons voor altijd de rug heeft toegekeerd. Integendeel, het moment is gekomen om proactief te handelen! En dat heeft Adidas onlangs gedaan door de Future Arena te onthullen, een digitaal stadion waar je als cafévoetballer ondergedompeld wordt in de kolkende sfeer van een echte voetbaltempel. De tribunes worden bemand door 55.000 virtuele, uitzinnige supporters die Mexican waves inzetten, schreeuwen, zingen en aan wiens reacties allerhande visuele- en geluidseffecten worden toegevoegd. En ja, de voetbalgoden bestaan echt! In de coulissen van de Future Arena is een team van een tiental technici aan de slag om in real time alles in goede banen te leiden.

Future Arena!

Heeft dit systeem een toekomst? Dat de ontwikkelaars niets over de prijs willen loslaten en de rentabiliteit een groot vraagteken is, belooft alleszins niet veel goeds. Maar laten we Adidas even een handje toesteken en proactief meedenken. De voetbalgoden, of toch hun bazen, willen het concept van de Future Arena gebruiken om een voetbalmatch in pakweg Australië via hologrammen en projectors uit te zenden in een uitverkocht stadion in, ik zeg zomaar iets, Brugge. Brugge, de stad waar de burgemeester besloot dat het maar beter was dat de match Club Brugge – Napoli zonder supporters werd gespeeld. Het deed pijn aan de blauwzwarte supportersharten, zelfs letterlijk veel pijn aan de arm van ene Vincent Mannaert. Nu, van die gekneusde pols van Mannaert lag achteraf niemand echt wakker. De misgelopen kans om de Napolitaanse WAG’s live te mogen aanschouwen, bezorgde daarentegen menig Brugs manspersoon nog verschillende dagen verschrikkelijke nachtmerries …

De Napolitaanse WAG's had Joseph Allijn in zijn privéloge kunnen ontvangen

Maar alle gekheid op een stokje. Het concept van de Future Arena, indien al up and running, had vorige donderdag al soelaas kunnen bieden. Joseph Allijns, de preses van KV Kortrijk, sneerde op Twitter naar de burgervader van Brugge, maar met het uitvindsel van Adidas had hij het, laat ons eerlijk zijn, wat saaie imago van zijn club kunnen upgraden. Stel je voor: een tot de nok gevuld Guldensporenstadion, een pak extra inkomsten uit bier en ander vertier en een pot mooi en aanvallend voetbal van Brugse en Italiaanse hologrammen. De Napolitaanse WAG’s die had Allijns voor, tijdens en na de match in zijn privéloge kunnen ontvangen, aan de zijde van zijn dikke vriend Hein en in een échte Schotse kilt natuurlijk. Bovendien was hij in één klap ook meteen zeker geweest van Europees voetbal in Kortrijk! Helaas, het eerste deel van de welluidende en spectaculair klinkende benaming Future Arena verraadt het al: het is toekomstmuziek, ver of nabij. Maar laat ons, en nu echt alle gekheid overboord, ons eerst maar bekommeren om de toekomst van uw, mijn en ons voetbal. Voetbal dat vorige week gestraft werd omdat het imago van de sport en vooral alles wat errond gebeurt erg negatief is. We hebben de wedstrijd verloren, het vertrouwen verloren. Hopelijk komt het in the future snel weer terug!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties