Benzema geeft zijn versie van de feiten: "Chantage vind ik iets vreselijk"

Benzema geeft zijn versie van de feiten: "Chantage vind ik iets vreselijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond gaat er nogal wat volk naar TF1 kijken. Op de Franse zender gaat Karim Benzema immers voor de eerste keer zijn versie van de feiten geven over de sekstape van Mathieu Valbuena. Le Monde kon alvast de hand leggen op zijn officiële verklaring.

"Het gaat om een misverstand", vertelde Benzema in de rechtzaal. "Ik wou Mathieu gewoon op de hoogte brengen van wat er gaande was. Ik heb iets gelijkaardigs meegemaakt en wilde hem waarschuwen, zijn gedachten peilen. Hij is een ploegmaat en een vriend."

"Het was niet zo lang voor we met Frankrijk tegen Armenië spelen. Ongeveer drie weken voordien, ik was toen nog in Madrid. Ik werd toen aangesproken door iemand die over een videotape van Valbuena begon. Ik heb hem toen onmiddellijk gezegd dat ik er niets over wilde horen."

Ik zei hem dat ik wel iemand kende die hem kon helpen

"Twee dagen voor we tegen Armenië speelden heb ik met Mathieu gepraat. Ik vertelde hem dat er een video bestond en dat ik wou helpen, omdat ik het zelf heb meegemaakt. Hij vroeg me wat hij moest doen, ik heb hem toen gezegd dat hij dat zelf moest beslissen."

"Hij maakte zich zorgen over de media omdat we bekend zijn. Daarop zei ik hem dat de media niet mijn probleem zijn en dat hij moest doen wat hij wilde. Ik heb hem toen ook gezegd dat ik wel iemand kende die hem kon helpen: meneer Zenati."

Ik word er kwaad van

Dat telefoongesprek werd onderschept en daarin zei Benzema dat Valbuena hem 'niet serieus' nam. "Dat ging enkel en alleen over hulp bieden. Karim (Zenati) en ik hadden aangeboden te helpen. We hadden geen verborgen agenda."

"Ik vind het jammer dat dit verhaal zo'n omvang heeft gekregen. Chantage vind ik iets vreselijks. Het doet me pijn te zien welke gevolgen het heeft voor mijn ploegmaat en mijn vriend, die allebei niets fout hebben gedaan. Eerlijk gezegd word ik er wat kwaad van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties