Leekens faalde bij Club Brugge: "Hij verloor het grotere plaatje uit het oog"

Redactie
| 13 reacties
Leekens faalde bij Club Brugge: "Hij verloor het grotere plaatje uit het oog"
Foto: © SC

Georges Leekens stond in 2012 (eventjes) aan het roer bij Club Brugge. De voormalige bondscoach werd op Olympia binnengehaald als Verlosser, maar blauw-zwart was uiteindelijk blij om van hem verlost te zijn.

Georges Leekens had in 2012 een bloeiende toekomst met de Rode Duivels voor zich liggen. "Maar het was zo'n eer dat Club Brugge me vroeg", liet hij onlangs nog optekenen.

De jobhopper pakte zijn biezen, liet blauw-zwart tussen de soep en de patatten een afkoopsom van zo'n één miljoen euro op tafel leggen en installeerde zich op Jan Breydel. 

Enig probleem: enkele maanden later was het avontuur voorbij. "De aanstelling van Leekens als coach was een inschattingsfout van ons", sloeg Vincent Mannaert mea culpa.

"Er werd onder Leekens helemaal niet hard getraind", klapt een ingewijde uit de biecht in Het Laatste Nieuws. "Achteraf werd duidelijk dat de druk voor Georges enorm groot was."

Zelfs in een oefenwedstrijd stond het resultaat voorop voor Georges Leekens 

"Zelfs in oefenwedstrijd stond het resultaat voorop. De druk was dermate groot dat Leekens het grotere plaatje uit het oog was verloren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties