Volgt voor Chelsea een Pogba-scenario indien Musonda vertrekt?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Volgt voor Chelsea een Pogba-scenario indien Musonda vertrekt?
Foto: © photonews

Charly Musonda Junior is ongelukkig nu hij in de hoofdmacht van Chelsea FC geen kans krijgt. Een vertrek in januari wenkt voor de Belgische belofteninternational, maar wat verliezen de Blues daarbij?

Die vraag trachtte Pete Sharland van Squawka te beantwoorden in een analyse. "De doorbraak van het rastalent in de hoofdmacht laat op zich wachten. Maar eens de bal aan zijn voet kleeft, evenaren weinig spelers binnen dezelfde leeftijdscategorie zijn niveau", opent de Engelse journalist.

"Musonda wil fun met de bal beleven op het veld. Een manier van spelen die niet strookt met de defensieve aanpak van Mourinho. Dat de Special One zelden of nooit een wedstrijd van de Chelsea U21 bijwoont, helpt de topper in wording niet vooruit."

De vraag is niet of Musonda een wereldster wordt. Wel waar hij in de toekomst zal spelen

Pete Sharland

Hoe moet het dan verder? "Musonda is een van de weinige 19-jarige talenten die al zo ver staat. Chelsea zou bij een verkoop de bal wel eens even mis kunnen slaan als Man United deed met Paul Pogba", besluit Sharland.

"Musonda maakt hetzelfde proces door als Eden Hazard. De vraag is niet of Musonda een wereldster wordt. Wel waar hij in de toekomst zal spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties