En plots heeft Club Brugge er maar liefst twee nieuwe verdedigers bij

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
En plots heeft Club Brugge er maar liefst twee nieuwe verdedigers bij
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Michel Preud’homme over een brede en uitgebalanceerde kern beschikt bij Club Brugge, is een understatement. Iedere positie is dubbel bezet en plots heeft blauw-zwart er in één klap twee ‘nieuwe’ verdedigers bij.

Na een ontzettend lange afwezigheid keerde Björn Engels onlangs terug op het trainingsveld op Olympia. Als alles deze keer goed verloopt, dan zou het jeugdproduct van Club Brugge straks weer écht inzetbaar moeten zijn.

Afgeschreven, maar plots sterker dan ooit

Maar er is meer… De voorbije weken kreeg Stefano Denswil kansen en het moet gezegd worden: de Nederlander deed het méér dan behoorlijk. De voormalige mandekker van Ajax leek na een aantal mindere matchen al afgeschreven, maar knokte erg sterk terug.

In het begin maakte Denswil zich veel en veel te vaak schuldig aan slordigheden, was hij niet sterk genoeg in duel en kwam hij ook uitvoetballend – toch een van zijn voornaamste kwaliteiten – te kort om zich door te zetten op Jan Breydel.

Luxe in het hart van de defensie

Maar kijk eens aan: amper enkele maanden later is de nog steeds maar 22-jarige verdediger zowaar herrezen en beschikt Preud’homme over een extra troef in zijn verdediging.

Denswil speelt nu met vertrouwen, is haast op geen foutje meer te betrappen en is zelfs beslissend. Van een geweldige gedaanteverandering gesproken. Het is dan ook duidelijk: Preud’homme heeft straks met Mechele, Duarte, Denswil én Engels ook luxeproblemen in het hart van zijn verdediging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties