Overzicht Europa: PSV met geluk en Ajax met gemak, Inter opnieuw leider dankzij deze rare vrijschop

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Overzicht Europa: PSV met geluk en Ajax met gemak, Inter opnieuw leider dankzij deze rare vrijschop
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er stonden op deze zaterdag heel wat wedstrijden op het programma. Ook in Frankrijk, Nederland en Italië rolde de bal. Zo pakten onder meer Monaco, PSV, Ajax en Internazionale de drie punten. Hieronder een overzicht.

Ligue 1

Olympique Lyon-Angers 0-2

Lyon ging thuis onderuit met 0-2 na twee goals van N’Doye. Lyon is inmiddels afgegleden naar de vijfde plaats in het klassement, terwijl Angers verrassend genoeg tweede is… Op vijftien punten van leider Paris Saint-Germain.

Bastia-Monaco 0-2

Na twee opeenvolgende draws kon Monaco nog eens winnen, en dat dankzij twee doelpunten van Traoré. Monaco is nu vierde in de stand met 28 punten.

Eredivisie

Vitesse-PSV 0-1

Op bezoek bij Vitesse toonde PSV zich wel erg geduldig in de topper uit de Eredivisie. Maar in minuut 90 sloeg de regerende kampioen genadeloos toe. Het was dan misschien niet verdiend, toch kon Hendrix het leer knap naast doelman Room duwen: 0-1 en drie gouden punten voor PSV.

Ajax-Heerenveen 4-1

Bij Ajax liep het een stuk vlotter. Halverwege stonden de Amsterdammers 3-0 voor tegen Heerenveen na goals van Fischer, Milik en Younes. Na rust prikte te Vrede nog twee keer tegen, maar Fischer en Klaassen zorgden uiteindelijk voor een ruime 5-2-zege.

Ajax blijft zo eerste met 38 punten. PSV volgt op vier eenheden, maar Feyenoord kan morgen opnieuw alleen tweede worden met 35 punten. Dan moeten de Rotterdammers winnen van Heracles.

Serie A

Internazionale-Genoa 1-0

Internazionale toonde zich dan weer van zijn zuinigste kant. De blauw-zwarte club uit Milaan klom thuis tegen Genoa op voorsprong na een vrijschop van Ljajic die werkelijk aan alles en iedereen voorbij waaide. Bizar, zo ziet u ook op de beelden hieronder.

In de slotfase werd het nog even spannend toen D’Ambrosio tegen zijn tweede gele kaart aanliep, maar Inter hield stand en is voorlopig zelfs leider met 33 punten. Mits winst op het veld van Bologna, kan Napoli wel weer over Inter wippen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties