Messoudi zet schouders opnieuw onder Soccer Trophy: "Als jonge gast liep ik op straat te voetballen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
Messoudi zet schouders opnieuw onder Soccer Trophy: "Als jonge gast liep ik op straat te voetballen"
Foto: © SC

Nog een tweetal weken geduld en Park Spoor Noord wordt nog maar eens omgetoverd tot het walhalla voor het zaalvoetbal. Mohamed Messoudi zette ook deze keer zijn schouders onder de Soccer Trophy. Al gebeurt dat noodgedwongen vanuit Marokko.

Mohamed Messoudi is al voor de derde keer de trotse peter van de Soccer Trophy. De organisatoren willen het evenement laten uitgroeien tot het grootste in zijn soort en zijn goed op weg om in die doelstelling te slagen.

"Het is ondertussen een traditie geworden voor me. Drie jaar geleden zocht men een profspeler die de gemeenschappen kan vertegenwoordigen. We gaan niet rond de pot draaien, hé. Ik heb Marokkaanse roots en iedereen weet dat er in onze gemeenschap heel veel talent zit."

"Ik kan niets anders dan een dikke pluim geven aan de mensen die Soccer Trophy ook dit jaar tot een succes zullen maken", vertelt Messoudi. "Ik herinner me zelf nog dat ik als jonge gast op straat aan het voetballen was. Dan is zo'n indoortoernooi een pak beter, hé!"

De voorbije jaren was de middenvelder van de partij, maar dat zal deze keer niet het geval zijn. "Onze competitie loopt hier (Messoudi voetbalt voor het Marokkaanse Raja Casablanca, nvdr.) tot eind januari. Dus het is onmogelijk om eens te passeren tijdens de kerstvakantie."

Maar na de carrière...

"Maar ik hoop dat ik na mijn actieve carrière zelf ook eens kan deelnemen", besluit de voormalige speler van onder meer KV Kortrijk, KAA Gent en OH Leuven. "Vraag het maar aan elke prof: de favoriete bezigheid zijn wedstrijdjes van vijf tegen vijf op een klein veldje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties