Alex Craninx is niet alleen: deze twee Belgen gingen hem vooraf bij Real Madrid

guillaume raedts
| 4 reacties
Alex Craninx is niet alleen: deze twee Belgen gingen hem vooraf bij Real Madrid
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zou het binnenkort dan eindelijk nog eens gebeuren: een Belg in het shirt van de Galacticos? Alex Craninx komt er met een selectie voor het CL-treffen tegen Malmö weer een stapje dichterbij. Twee andere landgenoten gingen de 20-jarige goalie vooraf.

De bekendste Belg die ooit de kleuren van de Koninklijke droeg is natuurlijk Fernand Goyvaerts. De voormalige aanvaller die in april 2004 overleed, was zes seizoenen (3 bij Barcelona, 2 bij Real en 1 bij Elche) in de Primera Division actief.

In 1965 werd Goyvaerts bij Barça uitgeroepen tot beste buitenlander in La Liga. Aan die status dankte hij zijn overgang naar de hoofdstad. Bij Real zou hij uiteindelijk door blessures een bijrol vertolken. Hij scoorde slechts één keer.

Verser in het geheugen zit de passage Kevin Franck bij de Galacticos. De middenvelder maakte begin deze eeuw op zijn 18e deel uit van de Real Madrid Castilla, het beloftenteam van de Madrilenen.

Tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet. Na een verhuis naar Real Mallorca keerde Franck terug naar eigen land om bij Denderleeuw te gaan voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties