Premies en geld spelen niet mee bij Gent, maar er ligt wel héél wat te wachten op Buffalo's

Premies en geld spelen niet mee bij Gent, maar er ligt wel héél wat te wachten op Buffalo's
Foto: © photonews

In de media circuleerden al recordpremies voor de Gent-spelers indien ze de volgende ronde van de Champions League halen. 135.000 euro per speler minimum? Het mag wat kosten blijkbaar ...

AA Gent gaat mogelijk een historische avond tegemoet en daar mag iets tegenover staan. Er circuleerden al astronomische bedragen voor de premies, maar Vanhaezebrouck denkt er op de persconferentie het zijne van. "Centen, daar spreek ik niet over. Nog geen seconde, nooit."

"Het zou jammer zijn mocht een premie nodig zijn om een stapke meer te zetten. Een premie is een beloning voor uitzonderlijke prestaties, die ze al leverden, maar mag nooit dé motivatie zijn", sloot de coach van Gent af.

7 miljoen extra op komst?

Maar: de spelers van AA Gent krijgen - afhankelijk van de bron - minstens 135.000 à 150.000 euro als ze vanavond kwalificatie voor de Champions League in de lente afdwingen.

Manager Louwagie kondigde het eigenlijk al een beetje aan in Extra Time maandag dat er wat extra af kan, omdat er ook extra geld binnenloopt. Een winstpremie + een kwalificatie voor de Champions League levert tot 7 miljoen op, terwijl plaatsing voor de Europa League amper 0,5 miljoen euro in het laatje brengt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties