Deze vijf Rode Duivels moeten zich dringend zorgen maken over hun EK-selectie

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 11 reacties
Deze vijf Rode Duivels moeten zich dringend zorgen maken over hun EK-selectie
Foto: © photonews

Het EK van komende zomer in Frankrijk is momenteel nog ver van ons verwijderd, maar de heren internationals moeten wel in actie schieten. Ook bij de Rode Duivels zijn er enkele jongens die zich zorgen moeten maken. Wie steekt best een tandje bij?

Kevin Mirallas (209 minuten)

Kevin Mirallas was de voorbije seizoenen een vaste waarde bij the Toffees, maar Roberto Martinez heeft de flankaanvaller dit seizoen amper nodig. 

Een vertrek uit Liverpool lijkt de enige optie. Atlético Madrid en Borussia Dortmund waren vorig seizoen geïnteresseerd, maar concreet zijn die pistes vandaag niet meer.

Thomas Vermaelen (208 minuten)

Thomas Vermaelen zat op de bank bij Arsenal, maar versierde alsnog een droomtransfer bij FC Barcelona. Al blijft het momenteel bij dromen...

The Verminator lag vorig seizoen in de lappenmand en proeft ook tijdens deze voetbaljaargang maar met mondjesmaat van La Liga. Hij werd door Marc Wilmots terug bij de selectie genomen, maar kreeg geen minuten. 

Zakaria Bakkali (484 minuten)

Het verhaal van Zakaria Bakkali is enigszins vreemd. De éénvoudig Rode Duivel had geen schijn van kans op een EK-selectie bij PSV, maar verhuisde naar Valencia. 

Ook daar verliep de integratie lastig, maar ondertussen liet de flankaanvaller al een aantal keer van zich horen. Al zal hij toch nog meer speelminuten moeten verzamelen de komende maanden.

Divock Origi (170 minuten)

Divock Origi werd vorig seizoen door Liverpool nog een jaartje bij Lille OSC gelaten. In Noord-Frankrijk liep het niet heel vlot, maar ook op Anfield Road gaat het niet lekker. 

Onder Jürgen Klopp kreeg Origi al enkele invalbeurten, maar toch speelde hij totaal nog geen twee volledige wedstrijden in de Premier League. Wel een voordeel: de aanvaller is een protégé van Wilmots.

Adnan Januzaj (159 minuten)

Nog erger is het gesteld met Adnan Januzaj. De Belg met Albanese roots koos voor een uitleenbeurt bij Borussia Dortmund, maar ook in het Westfalenstadion komt hij amper aan de bak.

Bovendien lijkt Januzaj de eigen ruiten te hebben ingegooid door een selectie voor Jong België te weigeren. Een transfer in januari is  voor het jeugdproduct van RSC Anderlecht overigens uitgesloten.

En Marouane Fellaini

Ook Marouane Fellaini hebben we met 282 competitieminuten nog niet veel gezien in de Premier League. Toch moet Big Fella zich eigenlijk geen zorgen maken. 

Wilmots liet al meermaals optekenen dat hij in de voormalige Rouche een enorm belangrijke pion ziet voor de Rode Duivels. Met andere woorden: de middenvelder is zeker van zijn plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties