Opmerkelijk drama in de maak voor Benzema: bondscoach wil, maar mag niet

Opmerkelijk drama in de maak voor Benzema: bondscoach wil, maar mag niet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Karim Benzema stond de voorbije weken in het oog van de storm, terwijl hij ondertussen zelf rustig blijft scoren bij Real Madrid. Maar de Franse voetbalbond heeft nu wel erg drastische stappen ondernomen tegen de Franse voetballer.

Het omkoopschandaal met zijn Franse ploegmaat, Mathieu Valbuena, blijft hem achtervolgen. Vandaag heeft de FFF - de Franse voetbalbond - zelfs een erg opmerkelijk statement gemaakt.

Zolang het sextapeschandaal niet helemaal is uitgeklaard, zal Benzema geen selecties voor de nationale ploeg in de bus krijgen. En zo dreigt de aanvaller het EK te moeten gaan missen.

EK in gevaar

“Ik ben niet bang om mijn plek in de Franse nationale ploeg voor het EK te verliezen”, klonk het deze week nog bij Benzema zelf. “Het is mijn wens en die van vele mensen. Mathieu is een goede speler. Frankrijk heeft hem nodig, maar mij ook. Ik voel me gesteund door bondscoach ­Didier Deschamps. Ik kreeg nog een berichtje van hem.”

Maar: die Deschamps mag hem nu niet meer oproepen van de FFF. Dat heeft de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët laten weten op een persconferentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties