Naarmate Standard beter werd, groeide deze Luikenaar uit van lichtpunt tot fonkelende ster

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Naarmate Standard beter werd, groeide deze Luikenaar uit van lichtpunt tot fonkelende ster
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard klopte zondag Club Brugge met Mathieu Dossevi in een glansrol. Nog voor de Rouches hun draai vonden, was de winger al een van de lichtpunten. Maar wie is nu eigenlijk die 27-jarige Franse Togelees?

Dossevi streek op de slotdag van de zomermercato neer in Luik. Overgekomen van Olympiakos, waar hij nog tot medio 2017 onder contract ligt.

De komst van de international bleek toen al een opvallende move. Dossevi was vorig seizoen basisspeler bij de Griekse landskampioen, waarmee hij ook de beker won.

Een succesvol debuutjaar dus in het Europese zuiden. Voordien verdiende de in Chambray-les-Tours geboren flankaanvaller zijn strepen op Franse bodem. Bij Le Mans maakte hij kennis met de Ligue 1, waarna Valenciennes hem oppikte.

Dossevi mag een atypische Standard-sterkhouder genoemd worden. Geen woelwater zoals Anthony Knockaert of Jonathan Legear. Wel een op en top prof in de schaduw.

Standard wil de aankoopoptie die het in de zomer kon afdingen liever vandaag dan morgen lichten. Want onder de vleugels van Yannick Ferrrera wordt de huurling misschien wel dé sensatie van het JPL-seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties