Oude gloriën Cisse Severeyns, goalgetter en levensgenieter: "Ik zat ooit op de bank omdat mijn ploegmaat bij Antwerp snurkte"

Cisse Severeyns, goalgetter en levensgenieter: "Ik zat ooit op de bank omdat mijn ploegmaat bij Antwerp snurkte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Exact weten we het niet, maar als actieve voetballer heeft Cisse Severeyns bijna 1.000 matchen gespeeld in een eerste ploeg: van de Belgische eerste klasse tot in Italië en Oostenrijk en in de provinciale reeksen. "Vraag me niet om namen te onthouden, maar van mijn matchen kan ik me 70% herinneren."

Severeyns is een vat vol verhalen. Wij selecteerden er een paar leuke. Zoals tijdens zijn periode bij Antwerp, toen hij een kamer moest delen met Dragan Jakovljevic. "We speelden onze eerste ronde van de Europese campagne die ons naar de finale zou leiden. Dragan was nogal een snurker en de dag voor de match lag ik om 4u nog altijd niet in slaap."

"Ik heb toen mijn beddegoed gepakt en in bad gaan slapen. Op een gegeven moment werd ik wakker en ik kon de klok niet zien omdat Dragan er op sliep. Ik ging dan maar beneden ontbijten, maar daar was nog niemand en er hing ook geen klok. Er stond ook geen ontbijt. Even later kwam er iemand aan om het gereed te zetten: het was 6u."

Op de bank door snurkende ploegmaat

"Maar dat was nog niet het einde van het verhaal. Na de verplichte wandeling met de ploeg trok ik naar boven om nog wat te slapen en om Dragan voor te zijn. Ik lag direct in slaap. Op een gegeven moment schrok ik wakker en nu zag ik de klok wel. Dragan lag nog te snurken, maar we waren véél te laat."

"In mijn slaap had ik vaag een telefoon gehoord, maar geen aandacht aan besteed. Ik maakte Dragan wakker, maar de ploeg was al weg met de bus. Iemand van het hotel heeft ons toen naar het stadion gebracht, waar we bij aankomst een groot applaus kregen."

"Maar ik moest wel op de bank zitten. Onze materiaalman Frans Henkens heeft altijd beweerd dat hij Dragan aan de telefoon heeft gehad. Die had gewoon weer opgehangen..."

Skieën in Innsbrück met Rudi Smidts

Maar het is niet aan Antwerp dat hij de mooiste herinneringen overhoudt, wel een mooie tweede plaats. Het Oostenrijkse Innsbrück staat op één. "Om maar een voorbeeld te geven. Rudi Smidts, mijn ex-ploegmaat bij Antwerp, had een bepaald weekend geen match met Charleroi, waar hij toen speelde."

"Hij had aan Waseige gevraagd of hij naar Innsbrück mocht en het was ok. Hij is toen bij mij blijven slapen met zijn nu ex-vrouw. We zijn naar de match geweest en in de tweede helft is het daar beginnen sneeuwen. 's Morgens lag er een halve meter op de skipistes. We zijn toen gaan skieën."

"De zoon van de voorzitter, de assistent-trainer, enkele spelers,... allemaal waren ze daar ook. We hebben allemaal samen gegeten en Rudi trok zo'n ogen... (lacht). Die ploeg was fenomenaal qua sfeer. En het niveau was er toen ook heel goed, ik weet niet hoe dat nu zit."

De beste? Frans Van Rooij, maar die had niet de mentaliteit

Gevraagd wie de beste speler is waar hij ooit mee speelde, komt het antwoord vrij snel. "Ik heb met Michel Preud'homme gespeeld. Als keeper stak die er echt bovenuit. En als veldspeler? Frans Van Rooij bij Antwerp! Die man kon alles met een bal, maar had misschien niet de mentaliteit."

En dan waren er nog de vele toppers waar hij tegen speelde, vooral in Italië dan. "Ik heb tegen Van Basten, Rijkaard, Gullit, Völler,... gespeeld. Dan weet je het wel. Maar de grootste was toch Maradona, daar heb ik drie keer tegen gespeeld."

Mijn ex-vrouw kreeg bloemen van Maradona

"Ik weet nog goed dat een goeie kameraad, die nu peter is van mijn dochter, me kwam bezoeken en het was net een match tegen Napoli. En in Pisa stond de bus van de tegenstander net naast de muur. Maradona kwam buiten met een grote ruiker bloemen en mijn ex-vrouw kreeg die prompt in haar handen."

"Ik wou nog een foto nemen met hem en de zoon van mijn vriend, maar die durfde niet. Het werd dan maar een foto met het 4-jarig dochtertje van die vriend. Die heeft tien jaar in hun living gehangen. En nu ben ik trainer van vierdeprovincialer Westmalle en dat dochtertje is nu de vriendin van één van mijn speler... (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties