Komt het nog goed met de Camargo? "Fout in aankoopbeleid van Genk"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 33 reacties
Komt het nog goed met de Camargo? "Fout in aankoopbeleid van Genk"
Foto: © photonews

In het begin van het seizoen was hij nog enkele keren belangrijk voor KRC Genk, maar daarna zakte Igor de Camargo helemaal weg. De Braziliaanse Belg is inmiddels 32, maar krijgen we de beste de Camargo nog wel eens te zien?

De voorbije weken opteerde Peter Maes voor Neeskens Kebano als diepe spits. Een duidelijk signaal richting de Camargo. Maar ex-Gouden Schoen Wilfried Van Moer is lang niet zeker dat Kebano dé man is om als diepe spits uit te spelen. 

Kebano te licht?

“Het is niet omdat het tegen de B-ploeg van Moeskroen en tegen een fel gehavend STVV lukt, dat Genk nu plots zijn succesformule heeft gevonden. Ik wil het nog wel eens zien tegen de echte topclubs. Ik denk dat Kebano alleen in de spits dan toch te licht zal uitvallen", aldus Van Moer in Het Laatste Nieuws.

Sportief directeur Dimitri De Condé gelooft nog steeds in de Camargo. “In het begin van het seizoen heeft Igor zeker zijn waarde gehad. Hij heeft ons erdoor gesleurd op moeilijke momenten en daarvoor verdient hij krediet. Er zullen nog momenten zijn waarop we Igor kunnen gebruiken om de boel te forceren, zeker wanneer alles op slot zit.”

“Op zich is het geen verrassing dat hij nu eens naast de ploeg valt, we wisten op voorhand dat hij geen veertig wedstrijden zou spelen. Nu de ploeg echt draait, is het moeilijk om hem op te stellen, daar moeten we niet flauw over doen.”

De Camargo miscast?

Maar toch stelt Van Moer zich vragen... “Als Genk hem heeft gehaald om alleen in de spits te staan, dan is dat een fout in hun aankoopbeleid. De Camargo rendeert het best als hij rond iemand kan spelen. Kijk maar naar zijn beste periode bij Standard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties