Ook in Antwerpen beseffen ze het: "De vrouwen zijn de toekomst"

Ook in Antwerpen beseffen ze het: "De vrouwen zijn de toekomst"
Foto: © SC

Op de Keizer Karel Cup schreven afgelopen zomer niet minder dan 80(!) vrouwenteams in. Waar de limiet ligt van de snelst groeiende sporttak in Vlaanderen? Dat weet niemand. Ook op de Soccer Trophy was er weer aandacht voor de vrouwen.

De winnaars werden ZVC Futsal Besiktas. Niet meteen een bekende naam voor vrouwenvoetbalkenners, maar de speelsters waren stuk voor stuk wel bekend. Verschillende Red Flames in de rangen op de Soccer Trophy, dat is goed voor zo’n toernooi.

Ondanks de concurrentie van een stevig Indoortoernooi in Genk – waar het leeuwendeel van de teams uit de Super League deelnamen – kwamen acht dappere teams aan de start van de Soccer Trophy.

Stevige concurrentie

En het niveau lag hoog: “Zeker in de halve finale en de finale hadden we het knap lastig”, aldus winnares en Red Flame Jana Coryn. “In de finale hadden we zelfs verlengingen en een golden goal nodig.”

Het moge duidelijk zijn: ook bij de Soccer Trophy zal in de toekomst worden ingezet op de vrouwen. Zoals Sportizon ook doet bij de Keizer Karel Cup. Want: vrouwenvoetbal is de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws