Interview Deaux ziet het zitten bij Gent: “Beker en competitie winnen én nog verder in de CL”

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Spanje
| 8 reacties
Deaux ziet het zitten bij Gent: “Beker en competitie winnen én nog verder in de CL”
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Lucas Deaux zag zijn transfer naar AA Gent in augustus nog afspringen door een ‘njet’ van Nantes, maar sloot in de winterstop eindelijk aan bij de Buffalo’s. Intussen miste de zelfzekere Fransman wel al een mooi Champions League-avontuur.

“Vooral daarvoor was ik ontgoocheld. Het is het lot, hé. Dat ik nu pas bij Gent zit, zal ook zijn redenen hebben”, aldus Deaux die de ploeg bleef volgen. “Ik zag nog geen competitiematchen, maar wel die in de Champions League. Het is een uitstekende ploeg die altijd alles geeft en veel druk zet. Dat past perfect bij mijn speelstijl."

De twijfels spookten door mijn hoofd

“Ik ben erg tevreden dat ik hier ben, ik wou in augustus al komen. Eindelijk zijn die twijfels weg. ‘Zal ik naar Gent kunnen, of niet?’ Het spookte door mijn hoofd. Nu ik hier ben liggen er enkele mooie uitdagingen te wachten in de Beker, Champions League en de Play-offs.”

Die Play-offs zijn voor elke nieuwkomer een vreemd gegeven. “Het is ingewikkeld, hé. Ik begin het wel te begrijpen, we spelen met vijf of zes tegen elkaar zeker? En de punten worden gedeeld? Het is eens iets anders, het is zoals een bekertornooi, elke match moet je er staan. Ik kijk ernaar uit.”

In de Champions League wacht Wolfsburg. “Ik hoop dat ik kan spelen, als we hen uitschakelen, zou dat fantastisch zijn”, gaat Deaux verder. Aan zelfvertrouwen alvast geen gebrek bij de Fransman. “Mijn doelen? De competitie en de Beker winnen. En nog een ronde verder geraken in de Champions League uiteraard.”

Concurrentie voor Kums-Neto

“Natuurlijk heb ik daar vertrouwen in. Als ik geen vertrouwen heb in de ploeg of in mezelf, wat doe ik dan in het voetbal?” Het wordt alleszins geen makkelijke concurrentiestrijd met Renato Neto en Sven Kums die al maanden een monopolie op zijn positie hebben.

“Ik heb hen al zien spelen. Het zijn twee uitstekende spelers en momenteel draait de ploeg goed met hen op het middenveld. Er blijven echter veel matchen te spelen, dus er zal wel nog gewisseld worden. Het is aan mij om voor mijn plek te vechten en zoveel mogelijk te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties