Louwagie met héél veel trots: "Zelfs de 'Beste Buitenlander' komt van Gent"

Louwagie met héél veel trots: "Zelfs de 'Beste Buitenlander' komt van Gent"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Voor Michel Louwagie werd het een hoogdag in Lint. En verrassend genoeg kwam hij met een bijzondere uitspraak op de proppen: "Dit is beter dan de titel". Al had hij daar wel een logische verklaring voor.

Een triomftocht werd het voor de Buffalo's die 13 januari in Lint. "Voor de eerste keer sinds 1965 staan er drie spelers van hetzelfde team op het podium", zei Louwagie niet gespeend van enige trots. "Dit is gewoon fantastisch. En zelfs de 'Beste Buitenlander' komt van Gent", doelde hij op De Bruyne. "Neenee, niet een beetje, die is bij ons opgeleid."

En Gent ging met bijna alles lopen. "Die pump kan me gestolen worden", lachte hij. "Ik vind het vooral belangrijk dat onze coach ook de erkenning kreeg. En dat het onze kapitein is die de Gouden Schoen wint. Pas op, die andere drie jongens hadden hem ook kunnen winnen."

En zeggen dat velen zeiden dat Depoitre nooit ging slagen

Michel Louwagie

"Depoitre maakte een ongelooflijke progressie, terwijl velen zeiden dat hij nooit zou slagen bij een topclub. Hetzelfde voor Milicevic. Dit is de prijs van de doorzetting, voor mij, voor heel de club, maar vooral voor de voorzitter. Een fantastische bekroning!"

Zelfs beter dan de titel. "Ja, dit is beter dan de titel. Waarom? Omdat we die al hadden", lachte hij. "Dit is het meest recente succes en dat doet altijd wat meer deugd. Voor de rest hadden we alles al."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties