Opmerkelijk: deze records moeten Ronaldo en Messi allemaal nog breken

Opmerkelijk: deze records moeten Ronaldo en Messi allemaal nog breken
Foto: © photonews

Ze staan algemeen bekend als twee van de allergrootste spelers van het moment en misschien wel aller tijden: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben al veel records gebroken. En toch is er nog werk aan de winkel!

De UEFA becijferde het allemaal en kwam uit bij een aantal records die beide heren nog (lang) niet gebroken hebben. Bij sommige records kunnen we ons indenken dat het een kwestie van tijd is voor CR7 of De Vlo erop en erover gaan, maar bij andere speciale zaken is het zelfs maar de vraag of ze er ooit zullen raken.

Zo scoorden Ronaldo en Messi tot op heden een doelpunt in 2 Europese finales. Telkens 1 doelpunt bovendien, waarmee ze toch nog een en ander moeten rechtzetten om aan de hielen van Alfredo Di Stefano te komen. Die maakte in Europese finales liefst 7(!) doelpunten, in 5 verschillende finales. Ferenc Puskas maakte er dan weer eens vier in 1 finale (1960), ook daar zijn Messi en Ronaldo nog lang niet.

Ook als het gaat over doelpunten in de groepsfase van de Champions League zijn Ronaldo of Messi er nog niet: ene Raul houdt hen met 53 goals nog nipt op achterstand: Ronaldo telt er 49, Messi 47. En ook het record van 18 doelpunten in 1 Europese campagne van Falcao is nog niet gebroken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties