Vanhaezebrouck reageert op dé transfer: "Echte vedette is fit, klaar én speelt een fantastisch debuut"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 74 reacties
Vanhaezebrouck reageert op dé transfer: "Echte vedette is fit, klaar én speelt een fantastisch debuut"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck kreeg er vannacht op de valreep een grote naam bij. De coach van AA Gent twijfelt niet aan de voetballende kwaliteiten van zijn nieuwe aanwinst, maar waakt vooral over de saamhorigheid in zijn kleedkamer.

Dat Boussoufa een vedette is, countert de oefenmeester meteen. "Echte vedetten spelen bij Barcelona en Real Madrid. In België loopt er maar één vedette rond en die won drie keer de Champions League."

"Als je Valdés zag debuteren bij Standard, zag je een vedette. Hij was fit, klaar en maakt een fantastisch debuut." Dat zit er voor Boussoufa nog niet meteen in. "Het is een speler met een naam, maar hij is niet klaar. Je kan niet op basis van een naam spelen."

Hij heeft weinig gespeeld én op een veel lager niveau

"We hebben de keuze gemaakt om, wellicht gezien zijn staat van verdienste, hem uit de vergetelheid te halen. Hij heeft weinig gespeeld en op een veel lager niveau. Hij is één van de zes die erbij gekomen zijn. Het is aan hem om zich te bewijzen en de achterstand weg te werken."

Voorbereiding verstoord

Hein Vanhaezebrouck gaf aan dat vooral zijn voorbereiding op de match tegen Club Brugge verstoord werd en enkele spelers zich zorgen maakten. De spelers stelt hij gerust. "Ik stel vast dat AA Gent kampioen speelde zonder Mbark Boussoufa."

"Mét Boussoufa werd Gent een keer zesde en een keer vierde. Ik denk niet dat het bestuur of de supporters dat nu voldoende zouden vinden. Deze club werd kampioen met andere grote spelers en intussen ook een Gouden Schoen."

Met Boussoufa werd Gent zesde en vierde, daarmee is men nu niet meer tevreden

-Hein Vanhaezebrouck

"We zijn goed bezig om dat te bevestigen, staan op kop, zijn door in de Champions League en kunnen de Bekerfinale halen. Het AA Gent waar Boussoufa bij speelde, had een veel lager niveau dan het AA Gent van dit moment."

Vanhaezebrouck hoopt wel op een positieve impact van zijn nieuwe speler. "Mbark moet presteren en het laten zien. Het is aan ons om hem te steunen en hem alles aan te bieden om fit te geraken. Ik twijfel er niet aan dat Boussoufa een goeie voetballer is. En goeie voetballers kunnen op meerdere posities spelen. Ik hoop dat hij een rol van betekenis kan spelen."

Bekijk hieronder enkele fragmenten uit de persconferentie van deze middag. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties