Eva's Tienen: na drie opeenvolgende titels terug op het hoogste niveau

Eva's Tienen: na drie opeenvolgende titels terug op het hoogste niveau
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vrouwen van Eva's Tienen zijn momenteel een van de 8 teams in de Belgische Super League. Ook de historiek van deze club is eentje die teruggaat naar de begindagen van het vrouwenvoetbal. Impressionant.

In 1969 werd er in Vissenaken/Kumtich - deelgemeentes van Tienen - een ploeg opgericht onder de naam Sportiva. Toendertijd was er zelfs nog geen officieel vrouwenvoetbal dat werd georganiseerd door de KBVB, dat begon pas in 1971.

Vijf jaar na de lancering van het vrouwenvoetbal sloot men aan bij de Belgische voetbalbond, een jaartje later speelden de Eva's Kumtich al op het hoogste niveau in de nationale eerste klasse.

Titel met KVK

In 2005 ging de ploeg op in KVK Tienen en onder die naam werd een landstitel gewonnen in 2008. Toch splitste de vrouwenafdeling zich snel terug van de mannenafdeling, vanaf 2009 staat de club ingeschreven als DVC Eva's Tienen.

De voorbije drie seizoenen werd het telkens kampioen in eerste klasse, waarmee het dus het beste team was onder de Belgische teams in de BeNe League. Nu die grensoverschrijdende competitie achter de rug is, speelt Tienen opnieuw op het hoogste niveau.

Nieuwe dromen

Anno 2015-2016 wil de club tonen dat het ook op het hoogste niveau kan meedraaien in de Super League. Op termijn wil de club opnieuw naar het allerhoogste mikken.

Met onder anderen Kristien Elsen, Charlotte Cranshoff (beiden OH Leuven) en Jassina Blom (Club Brugge) nam het enkele ervaren speelsters mee uit de BeNe League, blessures speelden het team in 2015-2016 veel parten.

Uitvalsbasis:

Trainen doen de teams van Tienen vooral aan de terreinen langs de Sint Barbarastraat in Kumtich, al wordt er voor wedstrijden soms ook gebruik gemaakt van het Bergéstadion van KVK Tienen.

Erelijst:

Landstitels (1): 2007/08
Beker van België (1): 2008
Bekerfinales (3): 1986, 2000, 2002

Resultaat 1e klasse 2014-2015: 1e plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties