Tijden veranderen: deze spelers waren er 2,5 jaar geleden al bij in Anderlecht - Zulte Waregem
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties

Anderlecht en Zulte Waregem spelen minder dan drie jaar later met nauwelijks nog dezelfde spelers

Tijden veranderen: deze spelers waren er 2,5 jaar geleden al bij in Anderlecht - Zulte Waregem
Foto: © photonews

Bij topploegen is het verloop van spelers vaak erg hevig. Maar ook bij Zulte Waregem was het de voorbije jaren een komen en gaan van spelers. Dat wordt duidelijk gemaakt als we de match van aanstaande zaterdag in het Astridpark even vergelijken met de titelmatch in 2013.

19 mei 2013. Op die dag waande Essevee zich een drietal minuten kampioen, tot een afgeweken vrije trap van Biglia op de voeten van Leye voor de 1-1 zorgde. Titel voor paars-wit, groot feest voor de tweede plaats van Zulte Waregem. Van de 11 spelers die toen op het veld stonden en de bankzitters zullen er zaterdag maximaal drie tussen de lijnen staan.

In doel stond toen Sammy Bossut, maar hij is nog niet 100% zeker voor de match van zaterdag door rugproblemen. Op linksachter troffen we Bryan Verboom, terwijl diep in de spits Mbaye Leye stond. Die trok ondertussen wel naar Sporting Lokeren, maar is alweer terug aan de Gaverbeek. Karel D'Haene is ook nog bij Essevee, maar sukkelt al een heel seizoen met de knie.

Uitzwermingen over de wereld

Alle andere spelers zijn ondertussen vertrokken: De fauw (Club Brugge), Colpaert (Antwerp), Delaplace (Caen), Hazard (Mönchengladbach), de onfortuinlijke Malanda, Naessens (Antwerp) en Conté (Anderlecht) begonnen aan de titelwedstrijd van 2013.

De bankzitters van dienst waren Berrier (Oostende), Bruzzese (Club Brugge), Godeau (Oostende), Skúlason (Genclerbirligi), Trajkovski (Palermo), Lendric (Zeljeznicar) en Vandenbroucke (Petegem). 

En Anderlecht?

Niet dat Anderlecht zoveel beter doet, integendeel. Silvio Proto stond tusen de doelpalen, Suarez, Praet en Nuytinck begonnen toen ook aan de match en Olivier Deschacht zat op de bank. Alle andere spelers zijn ook vertrokken uit het Astridpark: 5 op 18 zijn dus gebleven.

Het toont enkel aan hoe groot het verloop in de Belgische competitie is, als na 2,5 jaar nauwelijks een kwart (9 op 36) van de spelers nog bij dezelfde ploeg rondlopen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties