Deze Belgen maken nog kans op een Europese prijs en dit zijn hun winstkansen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Deze Belgen maken nog kans op een Europese prijs en dit zijn hun winstkansen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de herstart van de Europese competities in het verschiet maakten wij een lijst op met alle Belgen die nog actief zijn. Zowel in de Champions League als in de Europa League.

In de Champions League komen nog verschillende Belgen in actie. Van alle Belgen lijkt Vermaelen de meeste kans te hebben om een prijs te winnen. Al zouden Chelsea en Manchester City normaal gezien ook aanspraak kunnen maken.

AA Gent tegen Koen Casteels

Onze Belgische trots speelt morgen tegen Wolfsburg. Afwachten hoe de Duitse ploeg voor de dag zal komen. In de eigen competitie hebben ze het niet gemakkelijk, laat ons hopen dat ze in de Ghelamco Arena ook een moeilijke avond kennen.

Radja Nainggolan

Ninja speelt met zijn Romeinen tegen de Koninklijke uit Madrid. Op voorhand heeft AS Roma niet veel kans, maar een match moet altijd gespeeld worden. Woensdag geeft Roma in het Stadio Olimpico Real partij.

Thibaut Courtois en Eden Hazard

Dit belooft een interessante affiche te worden. The Blues staan al voor het derde jaar op rij tegenover de Parijzenaars. Na de blamage van vorig jaar zal Chelsea ongetwijfeld op revanche uit zijn. Het vormpijl van Chelsea lijkt te stijgen en ook PSG doet het goed in eigen competitie. Het zal spannend worden wie naar de volgende ronde gaat.

Thomas Vermaelen

FC Barcelona speelt tegen Arsenal. In de groepsfase stond Vermaelen drie keer aan de aftrap, dus wie weet tegen de Gunners ook wel. De Catalanen zijn na de zege tegen Celta De Vigo torenhoog favoriet. Al is Arsenal ook niet slecht bezig. Als één Belg kans heeft om een Europese prijs te winnen, is het Vermaelen.

Maxime Lestienne tegen Yannick Carrasco

Twee Belgen tegenover elkaar in de Champions League. Beide ploegen lijken aan elkaar gewaagd. Lestienne is na enkele moeilijke weken terug bezig aan de weg naar het eerste elftal. Zijn ploeg staat op kop in de Eredivisie met een straat voorsprong op de derde. In de voorbereiding kende de Madrilenen een moeilijke match tegen Getafe. Ze wonnen met 1-0, maar ze verloren wel Carrasco met een blessure aan zijn enkel.

Nicolas Lombaerts en Axel Witsel

Zenit heeft een interessante affiche voor de boeg. Witsel staat in de zestiende finale tegenover ex-ploeg Benfica. Sterrenploeg Zenit zou normaal gezien gemakkelijk moeten kunnen winnen van de ploeg uit Lissabon. Voetbal zou voetbal niet zijn als het gemakkelijk te voorspellen was, het is dus nog even wachten op de uitslag.

Vincent Kompany

City kent in principe de gemakkelijkste tegenstander van allemaal. Dynamo Kiev zou geen partij mogen zijn voor de Citizens, waar Kompany terug in de basis te verwachten valt na zijn blessure. Man City heeft in principe een ploeg om een prijs te winnen, maar in het verleden bleek dat moeilijker dan gedacht.

Ook in de tweede Europese competite komen nog verschillende Belgen aan de bak. Grootste kanshebbers hier lijken Dembélé en co gezien hun prestaties in de Premier League. Afwachten en zien wat het wordt...

Nacer Chadli, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé

De tweede uit de Premier League speelt tegen Fiorentina. Het belooft een boeiende match te worden, al lijkt Tottenham net iets meer favoriet te zijn.

Jason Denayer

Galatasaray speelt in de zijn eerste knock-out match tegen Lazio. Denayer stond in de groepsfase van de Champions League - de Turkse ploeg is een van de afvallers - vier keer aan de atrap. De kansen van Denayer zijn moeilijk in te schatten.

RSC Anderlecht

Anderlecht krijgt een moeilijke tegenstander te verwerken. De Griekse kampioen is een vaste waarde in de Europese competities. In 2014 speelden beide ploegen al tegen elkaar. Het werd toen thuis 0-3 en uit 3-1. Het belooft dus een moeilijke affiche te worden.

Marouane Fellaini

Het zwalpende United staat donderdag tegenover Midtjylland. De Deense statistiekenploeg zou geen pârtij mogen zijn voor de Reds. Al heeft het huidige United het vaak moeilijk om te winnen, wie weet lukt het in de Europa League wel.

Divock Origi, Christian Benteke en Simon Mignolet

Liverpool speelt tegen het Duitse Augsburg. Voor Klopp betekent dit een terugkeer naar 'zijn' Duitsland. Ook voor Liverpool zou dit een haalbare kaart moeten zijn.

Ilombe Mboyo en Geoffrey Mujangi Bia

De twee enfants terribles geven thuis partij aan het Portugese Braga. Wie hier het meeste kans heeft een ronde verder te gaan is moeilijk te voorspellen.

Michy Batshuayi

De ex-Standard spits staat met Marseille tegenover het Spaanse Athletic de Bilbao. Ofwel de elfde uit de Ligue 1 tegenover de zevende uit La Liga. Bilbao lijkt favoriet te zijn. De Spaanse ploeg doet het vaak goed in de Europa League.

Dries Mertens

De laatste Belg speelt met Napoli tegen Villareal. Dit is een aantrekkelijke affiche. Twee subtoppers tegen elkaar met evenveel kans om te winnen... Dat belooft spannend te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties