Benitez haalt Real en zijn voorzitter onderuit: "Daarom wonnen zij één titel en Barcelona zeven"

Benitez haalt Real en zijn voorzitter onderuit: "Daarom wonnen zij één titel en Barcelona zeven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rafael Benitez verdient tegenwoordig de kost als analist. En als hij commentaar mag geven bij een wedstrijd van Real Madrid komt zijn verleden daar wel al eens aan de bak. En Benitez heeft zijn ontslag toch niet te best verteerd.

"Het is moeilijk uit te leggen wat er gebeurd is", aldus Rafa. "Kijk naar wat mijn voorgangers overkwam: Camacho, Del Bosque, Pellegrini, Mourinho, Ancelotti... allemaal maakten ze hetzelfde mee. Het is niet simpel, je moet álles perfect doen."

"Vanaf dat je iets verkeerd doet of wanneer de voorzitter denkt dat je fouten maakt, dan heb je een probleem als Real-coach. Ik was ervan overtuigd dat we goed bezig waren, maar zowel de fans en de voorzitter maakten zich zorgen. Er werd dan maar besloten om van trainer te wisselen."

Bij Real wordt er elk jaar van trainer gewisseld, bij Barcelona is er consistentie

Voorzitter Florentino Pérez is de grote man bij Real en niemand heeft daar iets aan te zeggen. "Je strijdt constant tegen Barcelona, dat een eigen stijl en filosofie heeft. Real Madrid pakt het helemaal anders aan. Er wordt bijna elk seizoen van trainer gewisseld en die moet dan vanaf nul starten."

"Daarom dat Real slechts één titel won de afgelopen zeven jaar en Barcelona zeven. Sinds de voorzitter aan het roer staat, heeft Barcelona dubbel zoveel trofeeën in de wacht gesleept. Zij spelen consistent en daar ligt de sleutel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties