#Flametime - bondscoach maakt selectie met twee nieuwe 'buitenlandse' gezichten

#Flametime - bondscoach maakt selectie met twee nieuwe 'buitenlandse' gezichten
Foto: © photonews

#Flametime. De komende jaren wordt het een niet mis te verstaan begrip in het voetbal. De weg naar het EK 2017 is ingezet (7 op 9), in maart 2016 volgt met de Algarve cup een prestigieus vriendschappelijk toernooi. Bondscoach Ives Serneels maakte zijn selectie bekend.

Of er verrassingen bij zijn? Ja en neen. Bondscoach Ives Serneels heeft er voor gekozen om in zijn selectie van 23 met Justien Odeurs en Nicky Evrard slechts twee doelvrouwen mee te sturen, waardoor Diede Lemey moet thuisblijven.

En er zijn ook twee nieuwe Flames in het buitenland bij: Lenie Onzia maakte deze winter de overstap van Tienen naar het grote FC Twente en krijgt meteen een selectie in de bus, terwijl ook Tine Schryvers van het Noorse Valerenga een oproeping heeft.

Flames in het buitenland

Al is dat laatste niet écht een verrassing, want Schryvers zat de voorbije jaren in de Verenigde Staten en krijgt nu dus meteen bij haar terugkeer naar Europa een kans om zich te bewijzen in een talentrijke groep. Bondscoach Serneels gaf al aan een en ander te willen uitproberen in Portugal, met deze kern krijgt hij daartoe ruim de kans.

Zonder doelvrouw Lemey, maar met Heleen Jaques, Anaëlle Wiard, Marlies Verbruggen, Laura De Neve en Laura Deloose is leider Anderlecht erg goed vertegenwoordigd, als is Lierse met zes Flames (Odeurs, Coryn, De Caigny, Demeyere, Van Den Abbeele en Van Gorp) hofleverancier.

Wedstrijdprogramma Red Flames:

  • Woensdag 2 maart 2016 (15u00) : IJsland-België (Lagos)
  • Vrijdag 4 maart 2016 (15u00) : Canada-België (Vila R.S. António)
  • Maandag 7 maart 2016 (18u30) : Denemarken-België (Albufeira)
  • Woensdag 9 maart 2016 : plaatsingswedstrijd

?De selectie van coach Ives Serneels vertrekt op dinsdagochtend 1 maart richting Faro, Portugal. De Flames zullen er verblijven in Quarteira.

Zweden, Noorwegen en Zwitserland spelen dit jaar in en tegen Nederland een olympisch kwalificatietoernooi, waardoor er enkele plaatsen vrijkwamen op de Algarve Cup tussen 2 en 9 maart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties