Renard: "In mijn hoofd zat ik al niet meer bij KV Mechelen"

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit Sclessin
| 10 reacties
Renard: "In mijn hoofd zat ik al niet meer bij KV Mechelen"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

De nieuwe sportief directeur van Standard geeft meer uitleg over zijn vertrek uit Mechelen. De grootste reden voor zijn vertrek was dat hij op slecht voet stond met het Mechelse bestuur.

De voorzitter van de Mechelse ploeg, Johan Timmermans, was niet bepaald tevreden met het vertrek van Renard. Het afscheid verliep dus niet bepaald vlekkeloos. "Ik verschoot van zijn reactie. Ik heb hem aangegeven waarom ik vertrok. Het is jammer dat ik de club van mijn hart op die manier moest verlaten."

De eerste onderhandelingen tussen Daniel Van Buyten en Renard kwamen tot stand na de transfer van Kosanovic. "Op het moment zelf wist ik niet wat zeggen."

"Het was helemaal mijn bedoeling niet om te vertrekken. Het antwoord was dus eerder negatief. Sinds de wintermercato ging het hier bergaf, ik voelde me in de steek gelaten."

Ik nam opnieuw contact op met Van Buyten om te zien of de deur nog open stond

"Na een telefoontje van een bestuurslid, begon de situatie scheef te groeien. Ik nam opnieuw contact op met Van Buyten om te zien of de deur nog open stond. Ik was met mijn gedachten niet meer bij Mechelen. En als het gevoel niet goed zit, pak ik gewoon mijn valiezen. Net zoals ik heb gedaan bij Standard in de tijd van Espinosa."

Toch besloot Renard nog even te wachten alvorens te beslissen. "Het komt vooral door de cocaïnezaak met Joachim Van Damme, door de kritiek van Coosemans, en door het overlijden van de vrouw van een belangrijk bestuurslid. Toen het behoud vast stond voor Mechelen, na de overwinning tegen STVV heb ik mijn beslissing genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties