LVG: "Ik ben geen clown, ik ben Louis Van Gaal"

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 4 reacties
LVG: "Ik ben geen clown, ik ben Louis Van Gaal"

Louis Van Gaal heeft nogmaals gereageerd op zijn 'schwalbe' tegen Arsenal: "Die actie past eigenlijk niet bij mijn filosofie." De excentrieke Nederlander nam verder ook jongeling Marcus Rashford in bescherming.

Woensdagavond speelt Manchester United tegen Watford, de nummer tien in de Premier League. Maar alle Engelse media hebben het nog steed over de 'val' van Louis van Gaal tegen Arsenal.

Van Gaal reageerde - op z'n Van Gaals - bij Voetbal International. "Die actie past eigenlijk niet bij mijn filosofie," aldus de Nederlander. "Ik kom eigenlijk nooit in dat gebied aan de zijlijn, omdat ik er niet in geloof dat je vanuit die positie nog invloed uit kunt oefenen op de wedstrijd."

"Ik ben ook geen clown, ik ben Louis van Gaal, een mens en een manager. De spelers moeten het denkwerk doen op het veld, niet de manager."

Paparazzi

Verder nam de coach zijn 18-jarig supertalent in bescherming. Hij vindt dat hij te veel media-aandacht krijgt op zo'n jonge leeftijd. "Ik denk dat de media hem met rust moeten laten", vindt Van Gaal.

"Ik denk dat het een achttienjarige jongen niet ten goede komt als hij bij zijn eigen huis wordt opgewacht door een horde journalisten. Geef hem de tijd om achttien jaar oud te zijn en laat hem rustig wennen aan dit nieuwe leven."

"Hij is erg bescheiden, dus ik denk dat dat wel goed komt en hij met beide benen op de grond zal blijven."

Watford

Een mens zou haast vergeten dat er ook nog gevoetbald moet worden, toch was er even tijd om over het drukke programma van Manchester United te praten.

"We hebben een lastig programma, want we moeten nu al voor de tweede keer in een week tijd binnen twee dagen herstellen van een zware wedstrijd", zei Van Gaal.

"We hebben nu maar een smalle selectie, dus dat maakt het extra lastig. Ik kan namelijk niet echt rouleren. Maar ik merk dat de spelers er alles aan doen om zo fit mogelijk te blijven. Ik hoop dan ook dat we deze vorm door kunnen zetten tegen Watford."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties