Wie wordt de Duivelse rechtsachter als Alderweireld blijft floreren in het centrum?

Redactie
| 11 reacties
Wie wordt de Duivelse rechtsachter als Alderweireld blijft floreren in het centrum?
Foto: © photonews

Toby Alderweireld is dit seizoen de beste centrumverdediger van de Premier League. Bij de Rode Duivels speelt de stopper van Tottenham Hotspur steevast op de rechtsachter, maar daar kan richting het EK misschien verandering in komen.

Vincent Kompany keerde pas terug na een hardnekkige kuitblessure. Dat Vince the Prince fit blijft tot aan het EK is lang geen zekerheid. Thomas Vermaelen komt dan weer nauwelijks aan de bak, terwijl Alderweireld en Vertonghen, het herenigde Ajax-duo, bij the Spurs een oersterk slot vormen.

U leest het. Allemaal factoren die in het voordeel spreken van een Mega Toby in het centrum. Vraag is dan: wie is de beste back-up op rechts? Thomas Meunier is alvast een geschikte kandidaat. De rechtsback speelt opnieuw een sterk seizoen bij Club Brugge en is geen onbekende binnen de spelersgroep van bondscoach Marc Wilmots.

Andere kanshebbers? Guillaume Gillet is na een sterke eerste seizoenshelft bij Anderlecht ook in de Ligue 1 een sensatie, zij het op het middenveld. Jason Denayer liet bij de Duivels al goede indrukken na als centrumverdediger. Wat hij op rechts kan moet nog blijken.

En waarom niet geloven in een terugkeer van Laurent Ciman? Hoewel de voormalige Luikenaar lang niet meer op de rechtsachter stond, is de positie hem niet vreemd. Een terugkeer van Lolo lijkt onwaarschijnlijk, al is de bondscoach niet vies van een verrassing.

Luis Pedro Cavanda tot slot is dan weer een rechtsachter. Hij liet echter zo'n zwakke indruk na tegen Italië. Of hij een plausibele oplossing is, moet de komende maanden blijken bij een eventuele herkansing.

Wie is volgens u de grootste kanshebber als back-up?

57%
11%
15%
0%
13%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties