Wij rollen de rode loper uit: de Oscars van de Pro League (met eentje voor Glen De Boeck)

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 304 reacties
Wij rollen de rode loper uit: de Oscars van de Pro League (met eentje voor Glen De Boeck)
Foto: © photonews

Na de uitreiking van de prestigieuze Oscars in de Verenigde Staten van zondagnacht, heeft de redactie van voetbalkrant.com beslist om ook Oscars uit te reiken. De Oscars van de Pro League heten ze. Om het niet te langdradig te maken, hebben we ons beperkt tot vijf Oscars.

Oscar voor beste interpretatie: Christian Kabasele (KRC Genk)

Eind september onderging Christian Kabasele racistische spreekkoren in de match tegen Kortrijk. Hoewel dat hard aankwam, reageerde de verdediger van Genk op een uitstekende manier.

Toen Kabasele de week nadien de score opende op Standard, imiteerde hij een aap. Een mooie manier om te antwoorden op de Kortrijkse 'gezangen'.

Oscar voor beste scenario: Charleroi-Standard

Op 25 oktober, maakten voetballiefhebbers een ware thriller mee tijdens de Waalse derby tussen Charleroi en Standard. Naar het einde van de match leidden de Carolo's met 2-1, op dat moment gooiden de supporters van Standard verschillende rookbommen op het veld.

De scheidsrechter besliste om beide ploegen terug de kleedkamer in te sturen en de match stil te leggen voor zes minuten. Wanneer de spelers het veld terug betraden, volgde er een heuse ommekeer. Standard won de match in extremis met 2-3. Hitchcock himself, had het niet beter kunnen bedenken.

Oscar voor de mooiste special effects: KRC Genk

Naar aanleiding van de Limburgse derby tussen Genk en Sint-Truiden, eind december 2015, pakten de Genkenaars uit met een prachtige tifo. Op de tifo was een grote blauwe smurf te zien die een kanarie vasthad in zijn rechterhand.

Oscar voor beste coaching

Zelfs al is Glen De Boeck niet onomstreden sinds hij het overnam bij Moeskroen, toch liet de oud-verdediger van Anderlecht al een knap staaltje blufpoker zien.

Twee weken op rij redde De Boeck RMP van een nederlaag. Eerst tegen Lokeren, toen hij Badri en Mulic lanceerde. De eerste bood de tweede de gelijkmaker aan in de laatste seconden.

De week nadien tegen Oostende dat 3-2 voorkwam. Toen was er weer Badri met een assist in de slotminuten. Dit keer voor Markovic.

Ere-Oscar: Dominique D'Onofrio

Een Belgisch, maar vooral een Luiks voetbalicoon. Dominique D'Onofrio overleed op 12 februari als gevolg van een hartstilstand. De charismatische ex-trainer van Standard werd geëerd in verschillende Belgische stadions. RIP Dominique.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties