Aad de Mos ziet één groot probleem bij Alexander Büttner

Aad de Mos ziet één groot probleem bij Alexander Büttner

Alexander Büttner speelde in korte tijd al redelijk wat goeie matchen voor Anderlecht. Aad de Mos was de man die zijn carrière op de rails zette, maar heeft toch nog één serieuze bemerking.

Büttner staat als linksback immers dikwijls op de plaats of naast Acheampong. "Alexander heeft één groot probleem. Hij kan niet doseren. Hij heeft zo veel positieve energie dat hij daar af en toe een rem moet op zetten. Daar moeten Besnik Hasi en de oudere spelers rond hem mee aan de slag", vindt De Mos in S/V Magazine.

Büttner moet eerst leren verdedigen tegen Dossevi of Refaelov

Aad de Mos

"Büttner is goed voor 75 minuten, zoals hij nu speelt. Daarna gaat de kaars uit. Hij moet zijn momenten leren kiezen. Tegen Matthieu Dossevi en Lior Refaelov is het eerst verdedigen als linksback, en pas dan aanvallen. Ik zie nog steeds de dingetjes terug waarvan ik dacht: dat had er al uit moeten zijn."

Büttner had ook al verder kunnen staan. "Ik vind dat hij erg onderschat wordt, hij had al lang in Oranje moeten staan. Maar bondscoaches bij ons kijken niet naar je om als je in Nederland niet bij een van die drie grote clubs zit, of wanneer je geen titularis bent bij een buitenlandse topclub."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties