Lukaku zit aan 116, hoeveel goals hadden Messi, Ronaldo, Suarez op hun 22ste al gescoord?

Lukaku zit aan 116, hoeveel goals hadden Messi, Ronaldo, Suarez op hun 22ste al gescoord?

We horen u al aankomen, het is belachelijk om Romelu Lukaku te vergelijken met enkele van de grootste spelers op deze aardbol. Maar het blijft een feit dat zijn cijfers ongelooflijk zijn. En hij speelt niet voor een topteam zoals Barcelona.

Lukaku is er nu 22 en heeft al 116 goals in de Belgische en Engelse competitie gemaakt. Voor Anderlecht scoorde hij 41 keer, voor West Bromwich 17 en voor Everton zit hij nu al aan 58. Dat zijn aardige cijfers, al voelt het aan alsof Lukaku al een eeuwigheid meedraait.

Ronaldo, de Braziliaanse weliswaar: 197

Maar hoe deden die toppers het op hun 22ste? Wel, als u had verwacht dat Lionel Messi Lukaku ging verpletteren, valt dat nog goed mee. Op zijn 22ste had 'Leo' 127 keer gescoord. Cristiano Ronaldo zat zelfs nog maar aan 97, wel voor Manchester United, maar bon...

Wayne Rooney had er 94, tevens voor United. Thierry Henry zat echter nog maar aan 57. Alan Shearer had er 65. Maar de absolute ster op zijn 22ste was de Braziliaan Ronaldo. Op zijn 22ste had die al redelijk wat clubs versleten en had hij er al 197 tegen de netten gejaagd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties