Nieuw reglement kan Defour een schorsing besparen

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 11 reacties
Nieuw reglement kan Defour een schorsing besparen
Foto: © Photonews

Als Steven Defour tegen Moeskroen en KV Kortrijk geen gele kaart pakt, dan wordt zijn schorsing kwijtgescholden. Dat is het gevolg van een nieuwe regel om bewuste gele kaarten op de laatste speeldag te vermijden.

Defour zit momenteel aan negen gele kaarten. Als hij er nog één zou krijgen dan moet de middenvelder twee speeldagen schorsing uitzitten. Maar als hij geen extra gele kaart pakt voor de start van Play-off 1, dan verdwijnen die negen gele kaarten , dat meldt Het Nieuwsblad.

Dat betekent dus dat Steven Defour in Play-off 1 nog twee keer geel kan pakken vooraleer hij nog eens bedreigd wordt met een schorsing. Defour werd wel al geschorst voor een speeldag dit seizoen, toen hij voor de vijfde keer geel kreeg.

De nieuwe regel doet overal wel wat wenkbrauwen fronsen, maar met deze regel vermijd je wel iets anders. Vorig seizoen werden de gele kaarten van de reguliere competitie gewoon overgemaakt naar de Play-offs.

Dit had als gevolg dat spelers met negen gele kaarten, de voorlaatste speeldag massaal solliciteerden naar een tiende. Zo konden ze de laatste speeldag uitzitten en zonder schorsing aan de Play-offs beginnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties