De Major League Soccer gaat van start en was nog nooit zó interessant: de topclubs, 10 toppers om te zien én de Belgische tint
Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties

De Major League Soccer gaat van start en was nog nooit zó interessant: de topclubs, topspelers én de Belgische tint

De Major League Soccer gaat van start en was nog nooit zó interessant: de topclubs, 10 toppers om te zien én de Belgische tint

Zondag trekt de Major League Soccer zich op gang voor wat misschien wel het boeiendste seizoen ooit kan worden in de Verenigde Staten. Voetbal is er lang niet sport nummer één, maar het is duidelijk: er liepen nog nooit zo veel vedetten rond in de MLS.

Akkoord, de grote namen die naar Amerika trekken zijn vaak niet meer van de jongsten. Maar iedere voetbalfan trekt toch met plezier naar het stadion om David Villa, Steven Gerrard, Andrea Pirlo of Frank Lampard aan het werk te zien, niet?

LA Galaxy en New York City gaan voor sterrenensemble

Aan bovenstaande namen merkt u het al… Twee ploegen zijn bezig met een absoluut sterrenensemble uit te bouwen: New York City FC en LA Galaxy. Galaxy versterkte zich met Nigel de Jong, Jelle Van Damme en Ashley Cole, drie stevige aanwinsten voor de defensie. En als je ook nog eens over Steven Gerrard, Robbie Keane én Giovani dos Santos beschikt, dan weet je dat het goed zit.

New York City beschikt met Pirlo, Lampard en Villa over drie geniale ouderdomsdekens, aangevuld met onder meer Frédéric Brillant (ex-KV Oostende). Zij moeten in de Eastern conference concurreren met de New York Red Bull-ploeg waar Sacha Kljestan (ex-Anderlecht) en Shaun Wright-Philips (ex-Manchester City) aan de slag zijn.

Verder lopen er ook nog grote namen rond waaronder Didier Drogba (Montréal Impact), Sebastian Giovinco (Toronto), Kaka' (Orlando City) en Clint Dempsey (Seattle Sounders). Mooi volk. Héél mooi volk zelfs.

Tien om te zien

Steven Gerrard

LA Galaxy

Didier Drogba

Montréal Impact

Frank Lampard

New York City FC

Andrea Pirlo

New York City FC

David Villa

New York City FC

Robbie Keane

LA Galaxy

Sebastian Giovinco

Toronto FC

Kaka’

Orlando City

Giovani dos Santos

LA Galaxy

Clint Dempsey

Seattle Sounders

De Belgische link

Sinds vorig seizoen was er al één Belg actief in de MLS: Laurent Ciman. De verdediger ruilde Standard in voor Montréal Impact en daar is hij een belangrijke schakel. Sinds kort is ook Jelle Van Damme dus aan de slag in Amerika. En met Frédéric Brillant vertrok er zelfs een Oostende-speler naar de VS.

Met Sacha Kljestan (New York Red Bulls) en Victor Bernardez (San Jose Earthquakes) spelen er ook twee ex-spelers van Anderlecht in de competitie. Een competitie om naar uit te kijken, zoveel is zeker.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties