Duidelijke cijfers: Benteke is - ondanks de kritiek - van groot belang voor Liverpool

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 2 reacties
Duidelijke cijfers: Benteke is - ondanks de kritiek - van groot belang voor Liverpool
Foto: © photonews

Christian Benteke krijgt vaak kritiek. Zowel bij Liverpool als bij de Rode Duivels heeft hij het soms zwaar te verduren. Al is hij belangrijker voor Liverpool dan je op het eerste zich zou denken.

Christian Benteke moet bij Liverpool vechten voor elke minuut die hij wil spelen. De Belgische spits zit momenteel aan zeven goals in de Premier League. Vier van die zeven goals hebben al een match doen kantelen in het voordeel van zijn ploeg.

De enige goal scoorde hij tegen Bournemouth, Leicester City en Sunderland. De winnende 2-1 scoorde hij tegen Crystal Palace. Geen slechte cijfers voor een spits die al bakken kritiek over zich heeft gekregen.

Terecht?

Al is het wel duidelijk dat zijn rendement dit seizoen hoger moet. Hij zit momenteel aan ongeveer één goal om de 180 minuten. Anders gezegd: per twee matchen scoort hij één keer. Daarmee doet hij het - verrassend genoeg - beter dan vorig seizoen. Toen scoorde hij één keer om de 183 minuten.

Zijn beste seizoen ooit was zijn eerste bij Aston Villa. Daar had hij gemiddeld 134 minuten nodig om te scoren. Zijn slechtste seizoen was 2010-2011. Toen speelde hij bij Standard en KV Mechelen en scoorde hij om de 262 minuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties