Nieuwe RSCA-spits bij de jeugd: "Hij moet mikken op de winterstage"

Redactie
| 4 reacties
Nieuwe RSCA-spits bij de jeugd: "Hij moet mikken op de winterstage"

Jorn Vancamp maakte in de Youth League furore door zes keer te scoren. Ook in de competitie trof hij op elf matchen al zes keer raak. De volgende RSCA-spits? Zo een vaart gaat het nog niet lopen, meent Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen.

"Vancamp is geen Kompany, Tielemans of Vanden Borre die al met zestien jaar in de eerste ploeg stonden. Maar ik zeg hem ook: het is beter laat dan niet te komen. Vancamp bewijst in de Youth League dat hij zich sinds het WK in Chili goed heeft voortontwikkeld", vertelt Kindermans in HLN.

"Hij scoort makkelijk. We zien in hem niet echt een diepe spits, maar meer een hangende spits. Maar een spits op Anderlecht moet super zijn, dan mag je niet te vroeg komen. Hij moet nog stappen zetten. Een jongen van achttien moet nog aan kracht, explosiviteit en springvermogen winnen. Al kan hij volgend seizoen mogelijk wel al eens proeven van de A-kern."

En die kansen bieden zich aan, Vancamp moet ze wel grijpen. "Bij de start speelt Anderlecht altijd veel oefenwedstrijden, waarin de betere elementen van de U21 een kans krijgen. Als Vancamp dan zijn kwaliteiten kan tonen, kan alles in een stroomversnelling komen. Ik zou in zijn plaats focussen op de winterstage volgend jaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties