Ronald Vargas neemt Club Brugge nog steeds een en ander kwalijk: "Dit is de waarheid over mijn transfer naar Anderlecht"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Ronald Vargas neemt Club Brugge nog steeds een en ander kwalijk: "Dit is de waarheid over mijn transfer naar Anderlecht"
Foto: © Photonews

Ronald Vargas speelt ondertussen in Griekenland voor AEK Athene, maar in het verleden speelde de Venezolaan natuurlijk nog voor Club Brugge én Anderlecht. De spelmaker komt nu nog eens terug op de lastige periode waarin hij blauw-zwart inruilde voor paars-wit.

“Ik zou graag eens samen met Vincent Mannaert een interview geven waarbij we allebei op de bijbel zweren de waarheid te zeggen over die transferperiode. Maar hij zal niet opdagen, want hij wil zijn trots niet verliezen. Ik weet wel dat het voetbal een slangenkuil is, maar je moet wel je woord houden. Anders kom je er slecht uit”, klinkt het in Fan.

"Club Brugge beloofde me telkens een nieuw contract"

Ronald Vargas

Vargas doet het verhaal dan zelf maar eens volledig uit de doeken. “Kijk, toen ik dat jaar 15 keer scoorde waren veel clubs geïnteresseerd. Ajax, Villarreal, Shakhtar Donetsk… Maar Club Brugge beloofde me telkens een nieuw, verbeterd contract. Ik was hun sleutelspeler, hé.”

“Er lag veel druk op mijn schouders, maar elke dag zeiden ze dat ze mij zouden belonen. Zelfs in februari klopte Lokomotiv Moskou nog aan. Hun privé-jet stond klaar om achter de rug van Club in Rusland te gaan onderhandelen, maar ik wilde dat niet. Ze kwamen kijken naar het duel met Genk om dan contact op te nemen met het Brugse bestuur en net toen scheurde ik mijn kruisbanden. Weg transfer.”

"Na mijn blessure geloofde Club Brugge plots niet meer in mij"

Ronald Vargas

“Na mijn blessure geloofden ze plots niet meer in mij. Ze zeiden dat ik te veel vroeg en twijfelden aan mijn terugkeer. Al hun beloftes vervielen. Dat brak mij. Dan kwam Anderlecht op de proppen. Stel je in mijn plaats. Club, nochtans een topclub, geloofde niet meer in mij. Maar hun aartsvijand Anderlecht zei: wij weten wat je waard bent mits een goede revalidatie. De keuze was snel gemaakt", besluit Vargas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties