Zijn ontstekingsremmers mee de oorzaak achter het mindere seizoen van Eden Hazard?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Zijn ontstekingsremmers mee de oorzaak achter het mindere seizoen van Eden Hazard?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard was vorig seizoen nog dé grote man bij Chelsea. De Rode Duivel leidde zijn club toen met sterke prestaties naar de Engelse landstitel. Maar nu loopt Hazard al een heel seizoen lang achter zijn beste vorm aan. Hoe zou dat toch komen?

Volgens Thomas D’havé, een osteopaat die tegenwoordig consulent is bij Ajax, is één van de redenen achter de mindere vorm van Hazard mogelijk het gebruik van ontstekingsremmers.

Hazard liet zich in het verleden al eens ontvallen dat hij, wanneer hij na een wedstrijd pijn heeft, een ontstekingsremmer slikt. Die pilletjes zijn schering en inslag bij profvoetballers, maar D’havé wijst hen op de gevaren. “Die pilletjes worden te vaak gebruikt”, klinkt het.

"Ontstekingsremmers: nefast voor het lichaam"

Thomas D'havé

“Ze worden te vaak gebruikt. Als snoepjes, zelfs bij zondagsreserves. Ze nemen het om hun pijnsymptomen te onderdrukken, maar beseffen niet dat ze de wondheling van hun lichaam vertragen of in gevaar brengen. Ontstekingsremmers mogen geen routine zijn.”

Door het slikken van ontstekingsremmers wordt de eerste fase van het herstel, de ontsteking zelf, te snel stopgezet. “Nefast voor het lichaam. Ik vermoed dat we daarvan nu de weerslag zien bij Hazard”, besluit D’havé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties